Koopstromenonderzoek

logo
Zoeken

Koopstromenonderzoek

De provincie Groningen heeft onderzoek laten doen naar het winkelaanbod in 29 winkelgebieden in 23 gemeenten. Daarbij is gebruik gemaakt van bestaande cijfers en zijn 10.000 mensen ondervraagd. In 2018 is aanvullend onderzoek verricht naar de negen perifere en grootschalige winkelconcentraties. 

Winkelen

Waar wordt gewinkeld en hoe wordt dat gewaardeerd? Hoe zit het met de koopstromen tussen verschillende kernen en gebieden en wat is de kwaliteit van het detailhandelsaanbod? Die vragen stonden centraal in het koopstromenonderzoek. In totaal zijn voor 29 winkelgebieden in de hele provincie de koopstromen in beeld gebracht. De resultaten stelt de provincie beschikbaar in een provinciaal rapport. Ook voor de Eemsdelta-gemeenten zijn afzonderlijke rapporten beschikbaar van de kernen Delfzijl, Appingedam en Loppersum. Deze rapporten kunt u onderaan deze pagina downloaden.

Gemeentelijk beleid

Hoe wij boodschappen doen en winkelen is aan het veranderen. Het internet biedt inmiddels tal van webshops en ook de boodschappen kunnen op steeds meer plaatsen thuisbezorgd worden. Dit veranderende winkelgedrag heeft gevolgen voor de detailhandel, maar verschilt ook van plaats tot plaats. Dit onderzoek biedt gemeenten aanknopingspunten voor een afgestemd detailhandelsbeleid. De komende periode gaan de gemeenten zich buigen of en hoe dit detailhandelsbeleid op basis van deze analyse aangepast moet worden.

Groot winkelgebied Appingedam

In 2018 heeft de provincie de negen perifere en grootschalige winkelconcentraties nader laten analyseren. Hiervoor zijn ongeveer 3.000 enquêtes afgenomen onder het winkelend publiek. Een van de onderzochte winkelconcentraties was het winkelgebied aan de Farsumerweg bij Appingedam. De waardering voor dit winkelgebied  is over het algemeen redelijk goed te noemen. Meer informatie over de resultaten van dit winkelgebied vindt u in het rapport dat u hieronder kunt downloaden.

Bel voor een afspraak met Eemsdelta\EZ:

0596 - 63 91 18

Snel naar

Delfzijl
Appingedam
Loppersum

Privacyverklaring