Nieuws

logo
Zoeken
U bent hier: Home / Nieuws

Nieuws

Regionaal economisch nieuws

 • BOW Terminal vestigt zich in Eemshaven

  (22-10-2018)

  BOW Terminal uit Vlissingen heeft besloten om haar toekomstige offshore windactiviteiten uit te breiden met een nieuw logistiek knooppunt in de Eemshaven in Groningen. Zij tekent hiervoor dinsdag 23 oktober 2018 een koopovereenkomst met Groningen Seaports voor de aankoop van in totaal 22 ha grond in het oostelijk gedeelte van de Eemshaven.

 • Aluminiumproductie in Delfzijl op volle toeren: “We produceren meer dan ooit!”

  (22-10-2018)

  Het gaat goed met de economie in de Eemsdelta, en het gaat zéker goed met aluminium producent Aldel. De productie bij dit bedrijf draait op volle toeren. Er is zóveel vraag naar het kwaliteitsaluminium uit Delfzijl dat er tweehonderd nieuwe smeltovens zijn gerenoveerd en gebouwd die straks gestaag zullen worden bijgeplaatst en ingeschakeld. Er zijn al 245 medewerkers direct bij de productie betrokken. Daarnaast zijn er nog twee- tot driehonderd mensen indirect voor het bedrijf aan de slag. Het bedrijf groeit zó hard dat er een zoektocht is gestart naar nieuwe medewerkers, want zelfs in deze regio met traditioneel een wat hogere werkloosheid begint de arbeidsmarkt krapper te worden.

 • Groningen Seaports en Pipelife winnen Northern Enlightenmentz 2018

  (18-10-2018)

  Tijdens het Eemsdeltavisiecongres zijn havenbeheerder Groningen Seaports en producent van kunststof buizen Pipelife uitgeroepen tot winnaar van de Northern Enlightenmentz 2018. Zij wonnen met hun infrastructuur voor waterstof. Bijzonder is dat de leidingen van kunststof zijn. De twee bedrijven zijn hiermee een duurzaam voorbeeld voor de noordelijke provincies.

 • Subsidie voor forse uitbreiding Contitank

  (18-10-2018)

  De komende jaren investeert Contitank, een opslagbedrijf voor groene grondstoffen, 17 miljoen euro in nieuwe logistieke voorzieningen op chemiepark Delfzijl. De opslagcapaciteit wordt verdubbeld, tot meer dan 50.000 m3. De schaalvergroting leidt tot vijf extra arbeidsplaatsen. De uitbreiding wordt gesubsidieerd met ruim 4 miljoen uit het Regionaal Investeringsfonds Groningen.

 • Bezoek het Eemsdeltaplein op de Promotiedagen

  (17-10-2018)

  Bent u van plan om op 6 of 7 november de Promotiedagen voor het bedrijfsleven Noord-Nederland in Martiniplaza te Groningen te bezoeken? Kom dan langs op het Eemsdeltaplein en ervaar wat de Eemsdelta-regio u te bieden heeft!

 • Subsidiebudget RIG verhoogd: nieuwe aanvragen mogelijk

  (16-10-2018)

  Vanaf woensdag 24 oktober is het mogelijk nieuwe aanvragen in te dienen voor de Regionale Investeringssteun Groningen (RIG). Het subsidiebudget voor 2018 is met 11,5 miljoen verhoogd. Daarnaast zijn de subsidiemogelijkheden verruimd voor bedrijven die willen investeren in milieubeschermende maatregelen en verduurzaming.

 • Alternatief X1 definitieve keuze voor verdubbeling N33

  (16-10-2018)

  Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Gedeputeerde Staten (GS) van Groningen hebben het Voorkeursalternatief voor het project verdubbeling N33 Midden vastgesteld. Er is definitief gekozen voor alternatief X1 dat uit de omgeving is aangedragen.

 • Windkracht5 biedt groeikansen voor ondernemers

  (10-10-2018)

  Groninger ondernemers kunnen binnenkort gebruik maken van het programma Windkracht5: Windkracht5 is ontwikkeld door Buro Bries en gaat startende sociaal ondernemers ondersteunen in het opbouwen van een rendabele, impact-gedreven onderneming.

 • Gezocht: ambassadeurs voor snel internet in Loppersum!

  (19-09-2018)

  Voor de aanleg van Snel Internet Groningen in het buitengebied van de gemeente Loppersum dient minimaal de helft mee te doen. Breedband Noord-Groningen roept inwoners van de gemeente Loppersum op om mee te helpen deze minimaal benodigde deelname te halen.

 • Van Mulligen, hoofdeconoom CBS: ‘Het gaat goed met economie Eemsdelta’

  (12-09-2018)

  Het gaat goed met de economie van de Eemsdelta. Met name de economie in Delfzijl en omgeving doet het goed: Delfzijl behoort tot de regio’s met de stérkste economische groei van Nederland. De groei was in 2017 3,6 procent. Dat was hoger dan het landelijk gemiddelde van 3,2 procent, terwijl de gehele economie in de provincie Groningen zelfs een achteruitgang vertoonde van 0,6 procent. Landelijk gezien staat de regio Delfzijl en omgeving daarmee in de top tien van best presterende regio’s van Nederland.

 • Scale up Photanol BV bouwt demonstratiefabriek bij AkzoNobel in Delfzijl

  (10-09-2018)

  Het Amsterdamse bedrijf Photanol BV bouwt een fabriek in Delfzijl bij AkzoNobel waarin het de productie van chemicaliën uit CO2 en zonlicht op industriële schaal gaat testen. Vanaf 2020 is de demofabriek operationeel met 15 arbeidsplaatsen. Naar verwachting groeit dit aantal naar meer dan 100 in 2022 als de plant commercieel gaat draaien. De nieuwe aandeelhouders GROEIfonds (initiatief van Economic Board Groningen), Innovatiefonds Noord-Nederland en Investeringsfonds Groningen, plus de steun van de Nederlandse overheid en de bestaande aandeelhouders UvA Ventures Holding en Icos Capital maken de bouw van Photanol’s eerste demofabriek mogelijk.

 • Speurtocht naar nieuwe medewerkers op het Suikerunieterrein

  (21-08-2018)

  Een festival voor werkzoekenden. Maar dan niet in de vorm van een reguliere banenbeurs, met heren en dames in pakken achter stands. Nee: het ‘Werkfestival’ dat op 31 oktober voor het eerst wordt georganiseerd op het Suikerunie-terrein in Groningen, moet een spetterend festival worden voor werkzoekenden én werkgevers op zoek naar personeel, met als centrale thema ‘Werk’.

 • Vind personeel tijdens het Werkfestival op 31 oktober

  (21-08-2018)

  Een festival voor werkzoekenden. Maar dan niet in de vorm van een reguliere banenbeurs, met heren en dames in pakken achter stands. Nee: het ‘Werkfestival’ dat op 31 oktober voor het eerst wordt georganiseerd op het Suikerunie-terrein in Groningen, moet een spetterend festival worden voor werkzoekenden én werkgevers op zoek naar personeel, met als centrale thema ‘Werk’.

 • “Snel internet enórme opsteker landelijk gebied Groningen”

  (16-05-2018)

  ‘Snel internet is van vitaal belang voor landelijke gebieden in Groningen. Het is een enórme opsteker dat we er mee kunnen gaan beginnen: daardoor krijgen bedrijven en gezinnen straks dezelfde kansen en mogelijkheden als in steden en grotere dorpen. En wanneer die verbindingen er straks zijn, kunnen we hártstikke trots zijn, want samen hebben we dan wel een huzarenstukje geleverd en heel wat hobbels genomen!’.

Archief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Bel voor een afspraak met Eemsdelta\EZ:

0596 - 63 91 18

Snel naar

Delfzijl
Eemsmond
Appingedam
Loppersum
Provincie

Privacyverklaring