Nieuws

logo

Snelmenu

ContrastaA
Zoeken
U bent hier: Home / Nieuws

Nieuws

Regionaal economisch nieuws

 • Nóg meer algen in het Noorden door Omega Green

  (23-04-2018)

  Producent van algenteeltsystemen Omega Green kan dankzij een investering door GROEIfonds een belangrijke stap vooruit zetten. Met deze financiële injectie is Omega Green in staat in te spelen op de groeiende vraag naar grootschalige algenteelt systemen. Het GROEIfonds is een initiatief van Economic Board Groningen.

 • Nieuwe en duurzame productie-omgeving voor Hovécon

  (17-04-2018)

  Hovécon gaat investeren in een 3-tal machines, waardoor een nieuwe, duurzame en ergonomisch verantwoorde productie-omgeving ontstaat. De aanschaf zorgt voor een onderscheidende positie van het bedrijf op de markt en levert op termijn vier nieuwe medewerkers op (MBO). De provincie Groningen draagt € 50.000 bij aan deze investering.

 • EBG ArbeidsplaatsenregelinG verbeterd: nu ook als u een klein bedrijf heeft

  (16-04-2018)

  Heeft u een klein bedrijf en wilt u uw bedrijf laten groeien met meer arbeidskrachten? Dan heeft de Economic Board Groningen (EBG) goed nieuws: zij hebben de voorwaarden van de regeling aangepast, waardoor ook kleinere bedrijven hun groeiplannen kunnen realiseren. Voorheen moest u als ondernemer minimaal 5 nieuwe arbeidsplaatsen creëren om aanspraak te maken op de EBG ArbeidsplaatsenregelinG. Het minimum aantal nieuwe arbeidsplaatsen is vanaf nu afhankelijk van de bedrijfsgrootte.

 • Gemeente Delfzijl start samenwerking met IWCN

  (30-03-2018)

  Noord-Groningen wordt steeds internationaler. Om deze positieve verandering te omarmen en een boost te geven, is het International Welcome Center North (IWCN) opgericht. Naast Eemsmond, steunt gemeente Delfzijl dit initiatief nu ook om internationaal talent voor bedrijven in de regio aan te trekken en te behouden met de dienstverlening die IWCN biedt.

 • Groninger Retail Academy: bijeenkomst voor ondernemers over nieuwste digitale kansen

  (28-03-2018)

  Welke kansen zijn er dankzij de meest recente digitale innovaties zoals virtual reality, 3d printing, robots, internet of things of blockchain? Daarover gaat een bijeenkomst van de Retail Academy Groningen op 25 april in Martiniplaza.

 • Eerste trein naar de Eemshaven

  (28-03-2018)

  Reizigers kunnen vanaf nu rechtstreeks vanuit Groningen met de trein naar de Eemshaven. De eerste trein vertrok woensdag 28 maart om 8.52 uur vanuit Groningen – stopte op een aantal tussenliggende stations (als laatste in Roodeschool) – en kwam om 9.43 uur aan in de Eemshaven. Met deze nieuwe spoorlijn zijn de Eemshaven en het Duitse eiland Borkum beter bereikbaar met het openbaar vervoer.

 • 'Windpark boven Wadden biedt perspectief voor Groningen'

  (28-03-2018)

  De provincie Groningen, Groningen Seaports en het bedrijfsleven in de Eemsdelta zijn verheugd over de aankondiging van een nieuw windpark boven de Wadden. Op 26 maart presenteerde het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de plannen hiervoor, met de nieuwe zogeheten vervolgroutekaart. Hiermee wordt het verdere traject voor de komst van wind op zee (offshore wind) voor de jaren 2024-2030 bepaald.

 • AkzoNobel verkoopt chemietak

  (28-03-2018)

  AkzoNobel gaat haar Specialty Chemicals-activiteiten verkopen aan The Carlyle Group en GIC voor een ondernemingswaarde van € 10,1 miljard.

 • Zaal loopt warm voor inspirerende pitches tijdens slotevent Move2Social Noord Groningen

  (26-03-2018)

  Op woensdag 21 maart presenteerden acht enthousiaste sociaal ondernemers hun businessplannen tijdens het pitchevent dat plaatsvond bij Werkplein Fivelingo in Appingedam. De zaal was vol! Gedurende drie maanden hebben de ondernemers hard gewerkt aan het business plan voor hun sociale onderneming. Met als finale inspirerende pitches voor een grote groep belangstellenden en netwerkpartners, waaronder mogelijke financiers.

 • ‘Bedrijven weten niet hálf hoeveel kansen er liggen in Groningen!’

  (20-03-2018)

  ‘Bedrijven elders uit Nederland of uit het buitenland weten niet hálf hoeveel kansen er liggen in de provincie Groningen. Mijn taak is het om die bedrijven te laten zien wat Groningen allemaal te bieden heeft. Ik zal niet zeggen dat dat eenvoudig is, maar ik weet wel dat het zal lukken om hier nieuwe bedrijven te krijgen, ofwel bestaande bedrijven te laten groeien. Ik sta te popelen om dát te laten zien!’.

 • Google investeert half miljard in uitbreiding datacenter Eemshaven

  (15-03-2018)

  Het datacenter van Google in de Eemshaven wordt uitgebreid. Het bedrijf investeert 500 miljoen euro in de uitbreiding. De uitbreiding is nodig omdat de vraag van consumenten en bedrijven naar diensten van Google toeneemt. Dat vraagt ook om een uitbreiding van de infrastructuur van de datacenters, aldus Google donderdag in een verklaring.

 • Relatiedag gemeente Eemsmond - 5 oktober - Ondernemen is vooruitzien

  (26-09-2017)

  Vanuit de dagelijkse werkzaamheden blijft er soms weinig tijd over om goed over uw toekomst als ondernemer na te denken. Als het moment van stoppen komt, is het goed om voorbereid te zijn. Wilt u over 10 jaar nog ondernemen? En hoe maakt u uw bedrijf nu al interessant voor een eventuele overname? En wat doet het met u? Over deze vragen en meer onderwerpen gaat de gemeente Eemsmond graag met u in gesprek tijdens de jaarlijkse relatiedag van deze gemeente.

Archief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Bel voor een afspraak met Eemsdelta\EZ:

0596 - 63 91 18

Snel naar

Delfzijl
Eemsmond
Appingedam
Loppersum
Provincie