Nieuws

logo
Zoeken
U bent hier: Home / Nieuws

Nieuws

Regionaal economisch nieuws

 • Efficiënter en duurzamer werken dankzij subsidie mkb

  (29-05-2019)

  Constructiebedrijf Hovécon in Delfzijl krijgt € 50.000 subsidie van de provincie voor de aanschaf van een duurzame en innovatieve machine. Dankzij de subsidie kan het bedrijf in de toekomst veel efficiënter werken en komen er twee arbeidsplaatsen bij.

 • SkyNRG bouwt eerste duurzame kerosine fabriek van Europa in Delfzijl

  (27-05-2019)

  Het Nederlandse bedrijf SkyNRG, wereldmarktleider in duurzame brandstof voor de luchtvaart, kondigt vandaag samen met haar partners KLM, SHV Energy en Schiphol de eerste duurzame kerosine productiefaciliteit van Europa aan.

 • Ruim negen ton subsidie voor twee bedrijven in Farmsum

  (14-05-2019)

  De provincie Groningen trekt negen ton subsidie uit voor twee bedrijven in Farmsum. Gipsrecyclebedrijf GipsRec ontvangt bijna € 313.000 voor de vestiging in Farmsum. Chemiebedrijf ChemCom Industries kan een subsidie van bijna € 593.000 tegemoet zien voor productie-uitbreiding. 

 • ‘Groei economie rond havens Eemsdelta voorlopig nog láng niet voorbij’

  (06-05-2019)

  De bedrijvigheid rond de havens in de Eemshaven en Delfzijl is de afgelopen tien jaar spectaculair toegenomen. Er hebben zich tal van nieuwe bedrijven gevestigd en bestaande bedrijven zijn gegroeid. Die trend is voorlopig nog lang niet voorbij: vooral de ontwikkeling van groene chemie, offshore windenergie en de behoefte aan grote datacenters zal leiden tot aanhoudende groei, en daarmee ook tot nieuwe kansen voor het MKB in de Eemsdelta. Dat zegt Eduard Mulder, accountmanager bij Groningen Seaports, en namens het havenbedrijf contactpersoon voor het MKB en dienstverlenende bedrijven.

 • QTS neemt datacenters in Eemshaven en Groningen over

  (01-05-2019)

  QTS Realty Trust, een vooraanstaand provider van datacenter-oplossingen, heeft de uitbreiding aangekondigd van haar internationale activiteit met de acquisitie van twee operationele datacenters in de Eemshaven en Groningen. 

 • “Snel internet enórme opsteker landelijk gebied Groningen”

  (16-05-2018)

  ‘Snel internet is van vitaal belang voor landelijke gebieden in Groningen. Het is een enórme opsteker dat we er mee kunnen gaan beginnen: daardoor krijgen bedrijven en gezinnen straks dezelfde kansen en mogelijkheden als in steden en grotere dorpen. En wanneer die verbindingen er straks zijn, kunnen we hártstikke trots zijn, want samen hebben we dan wel een huzarenstukje geleverd en heel wat hobbels genomen!’.

Archief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Bel voor een afspraak met Eemsdelta\EZ:

0596 - 63 91 18

Snel naar

Delfzijl
Appingedam
Loppersum

Privacyverklaring