Nieuws

logo

Snelmenu

ContrastaA
Zoeken
U bent hier: Home / Nieuws

Nieuws

Regionaal economisch nieuws

 • ‘Regio Eemsdelta dankzij vergroening nu één van best presterende regio’s’

  (10-01-2018)

  De regio Eemsdelta behoort inmiddels tot een van de best presterende regio’s in de Nederlandse economie. Dat zegt Peter Arnold Jellema, bestuurder van de Economic Board Groningen. Volgens hem is de gunstige ontwikkeling van de noord-Groningse economie mede te danken aan een bijzondere investeringsregeling bedoeld om de (chemische) industrie te helpen bij de vergroening. Die investeringsregeling luistert naar de naam Regionale Investeringssteun Groningen (RIG), en die blijkt zeer positief uit te pakken.

 • Regionale Investeringssteun Groningen scoort top

  (09-01-2018)

  Vanaf 7 februari 2018 kunnen bestaande en nieuwe bedrijven in de Eemsdelta en op het Zernike Science Park weer een beroep doen op de Regionale Investeringssteun Groningen (RIG). De vierde tranche van de regeling (RIG2018) gaat dan van start. Daarmee komt de laatste 15 miljoen euro vrij van de in totaal beschikbare 40 miljoen. Tot nu toe scoort de RIG top: 14 toekenningen van in totaal 15 miljoen subsidie leverden ruim 76 miljoen investering op, en zorgden voor 201 directe banen en circa 120 indirecte banen.

 • Van Merksteijn International investeert aanzienlijk in Eemshaven

  (22-12-2017)

  Van Merksteijn International B.V. heeft serieuze plannen voor de bouw van een productiefabriek voor walsdraad in de Eemshaven (Noord-Groningen). Het bedrijf heeft haar hoofdvestiging in Almelo (Overijssel) en overweegt haar grondstof (walsdraad) die nu nog extern wordt ingekocht, zelf te gaan produceren. Hiervoor is een locatie van ca. 28 ha nodig en een goede ligging aan het water. Van Merksteijn International B.V. is inmiddels begonnen met de voorbereidingen en is op dit moment in gesprek met diverse belanghebbende partijen in de provincie Groningen. De planning is erop gericht dat de fabriek in 2020 in gebruik kan worden genomen. De ondertekening betreffende de grondposities heeft vrijdag 22 december jl. plaatsgevonden en hiermee is de eerste stap gezet richting de realisatie van de fabriek.

 • Werkloosheidspercentage meest gedaald in Delfzijl en omgeving

  (13-12-2017)

  Volgens het CBS daalde In het Coropgebied Delfzijl en omgeving (gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum) het percentage werklozen in de beroepsbevolking van 8,0 in 2015 naar 6,6 in 2016.

 • Economic Board Groningen stelt opnieuw 5 ton beschikbaar voor innovatieve ideeën

  (11-12-2017)

  De Economic Board Groningen stelt opnieuw €500.000 beschikbaar voor innovatie in Noord-Groningen. Voor innovatieve plannen en ideeën was vanuit de EBG InnovatieregelinG al een miljoen euro beschikbaar. Vanwege het grote succes wordt nogmaals 5 ton beschikbaar gesteld.

 • Aanleg snel internet in buitengebied gaat beginnen

  (08-12-2017)

  Binnen twee jaar zal het hele buitengebied van de provincie aangesloten zijn op snel internet. De overeenkomst die dit mogelijk maakt is ondertekend door gedeputeerde Patrick Brouns en algemeen directeur Jan Peter de Groot van Rodin Broadband Groningen BV. Rodin Broadband Groningen gaat nu met samenwerkingspartner Kabel Noord aan de slag. Het project start in de negen aardbevingsgemeenten, te beginnen in de Marne.

 • N33 Appingedam-Zuidbroek wordt volledig energieneutrale rijksweg

  (02-12-2017)

  De provincie en Rijkswaterstaat willen bij de verdubbeling van het gedeelte van de N33 Zuidbroek-Appingedam (het project N33 Midden) deze weg als volledig energieneutrale rijksweg aanleggen. Dat betekent dat naast het energieverbruik van de weg ook het energieverbruik bij de aanleg van de weg wordt gecompenseerd. Dit is tot nu toe nog niet eerder toegepast bij een rijksweg. Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk en Agnes Bernardt, districtshoofd van Rijkswaterstaat, presenteerden op 29 november de plannen voor de weg.

 • Compensatieregeling ondernemers aardbevingsgebied

  (27-11-2017)

  ‘Er komt een nieuwe compensatieregeling speciaal voor ondernemers in het aardbevingsgebied. Hierin wordt geregeld dat ondernemers gecompenseerd worden voor inkomensderving als hun bedrijf tijdelijk niet volledig kan functioneren of zelfs gesloten wordt voor versterkingswerkzaamheden. Het is de bedoeling dat deze “MKB compensatieregeling” snel van kracht wordt.’ Dat zegt Willem Oldejans, ondernemersadviseur bij Nationaal Coördinator Groningen.

 • Relatiedag gemeente Eemsmond - 5 oktober - Ondernemen is vooruitzien

  (26-09-2017)

  Vanuit de dagelijkse werkzaamheden blijft er soms weinig tijd over om goed over uw toekomst als ondernemer na te denken. Als het moment van stoppen komt, is het goed om voorbereid te zijn. Wilt u over 10 jaar nog ondernemen? En hoe maakt u uw bedrijf nu al interessant voor een eventuele overname? En wat doet het met u? Over deze vragen en meer onderwerpen gaat de gemeente Eemsmond graag met u in gesprek tijdens de jaarlijkse relatiedag van deze gemeente.

Archief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Bel voor een afspraak met Eemsdelta\EZ:

0596 - 63 91 18

Snel naar

Delfzijl
Eemsmond
Appingedam
Loppersum
Provincie