Nieuws

logo
Zoeken
U bent hier: Home / Nieuws

Nieuws

Regionaal economisch nieuws

 • Kom naar het EBG Kenniscafé 'Succesvol als zzp'er!'

  (18-04-2019)

  Bent u (bijna) zzp'er in de gemeente Het Hogeland, Loppersum, Appingedam, Delfzijl, Midden-Groningen of voormalig gemeente Ten Boer? Of overweegt u om voor uzelf te beginnen? Meld u dan aan voor het EBG Kenniscafé op 22 mei dat helemaal in het teken staat van zzp'ers. 

 • Economie Eemsdelta versterkt met komst unieke fabriek voor brandwerend karton

  (15-04-2019)

  De economie in noord-Groningen heeft een nieuwe impuls gekregen met de komst van een bijzondere fabriek in Middelstum. Het betreft een voor Nederland uniek bedrijf, Cellx, dat speciaal bewerkt karton gaat produceren, dat kan worden gebruikt voor de meest uiteenlopende doeleinden. Met dit karton als constructiemateriaal wil Cellx vanuit Middelstum de wereld veroveren.

 • Groningse grote winkelgebieden scoren goed op bereikbaarheid en parkeergelegenheid

  (11-04-2019)

  Grote winkels aan de rand van plaatsen in de provincie Groningen scoren goed op bereikbaarheid en op parkeergelegenheid. Dat blijkt uit koopstromenonderzoek in opdracht van de provincie Groningen. Dit onderzoek naar de negen perifere en grootschalige winkelconcentraties is een aanvulling op het Koopstromenonderzoek uit 2017. In het onderzoek is gekeken naar het koopgedrag en de mening van consumenten in de negen grote winkelgebieden in de provincie. Alle grote winkelgebieden krijgen van de ondervraagden een voldoende. De provincie gebruikt de uitkomsten van het onderzoek voor haar beleid om de detailhandel in deze winkelgebieden te verbeteren.

 • Vastgoed-ontwikkelaar Rory Bertram wil Delfzijl mooier én duurzamer maken

  (08-04-2019)
  Opnieuw heeft Rory Bertram (36) met zijn vastgoedinvesteringsmaatschappij Breadstone een belangrijke aankoop gedaan in Delfzijl. Hij heeft het complete terrein met leegstaande panden van het vroegere Delfzicht/Ommelander Ziekenhuis aangekocht. Het is nog niet helemaal zeker wat hij met de grond gaat doen, daarover zijn gesprekken gaande met de gemeente Delfzijl. Maar mogelijk komen er tijdelijke woningen voor managers en werknemers van grote bedrijven actief in de Eemsdelta. Óf er komt permanente, duurzame huisvesting of anders zorgappartementen.
 • EMMTEC services breidt uit met nieuwe vestiging in Delfzijl

  (18-03-2019)
  EMMTEC services heeft onlangs een nieuwe vestiging in Delfzijl geopend. De opening is gedaan door de heer Cor Zijderveld, voorzitter van de belangenvereniging Samenwerkende Bedrijven Eemsdelta. De vestiging van EMMTEC services in Delfzijl is gevestigd in het Eemsmondgebouw aan de Duurswoldlaan.
 • Noord-Nederland presenteert investeringsagenda voor grootschalige emissievrije waterstof

  (01-03-2019)

  Bedrijven en overheden in Noord-Nederland willen de komende 12 jaar 2,8 miljard euro investeren in emissievrije waterstof. Ze hebben de minister van Economische Zaken en Klimaat op donderdag 28 februari 2019 hun gezamenlijke investeringsagenda aangeboden, het ‘Integraal waterstofplan Noord-Nederland’. Gedeputeerde Patrick Brouns: ‘Met de voorgenomen investeringen én gerichte steun van het Rijk, kunnen we de productie en het gebruik van CO2-vrije waterstof fors opschalen. Zo vergroenen we de industrie en versterken we de economie in onze regio, in de rest van Nederland en daarbuiten.’

 • “Snel internet enórme opsteker landelijk gebied Groningen”

  (16-05-2018)

  ‘Snel internet is van vitaal belang voor landelijke gebieden in Groningen. Het is een enórme opsteker dat we er mee kunnen gaan beginnen: daardoor krijgen bedrijven en gezinnen straks dezelfde kansen en mogelijkheden als in steden en grotere dorpen. En wanneer die verbindingen er straks zijn, kunnen we hártstikke trots zijn, want samen hebben we dan wel een huzarenstukje geleverd en heel wat hobbels genomen!’.

Archief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Bel voor een afspraak met Eemsdelta\EZ:

0596 - 63 91 18

Snel naar

Delfzijl
Appingedam
Loppersum

Privacyverklaring