Nieuws

logo

Snelmenu

ContrastaA
Zoeken
U bent hier: Home / Nieuws

Nieuws

Regionaal economisch nieuws

 • BioBridge biedt groeikansen voor ondernemers

  (31-05-2018)

  Groninger ondernemers kunnen binnenkort gebruik maken van het programma Biobridge. BioBridge is ontwikkeld door het Carbohydrate Competence Center (CCC) en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en heeft als doel om innovatie op het vlak van biobased economy bij het mkb te stimuleren.

 • Provincie investeert 2,5 miljoen in versterking detailhandel

  (31-05-2018)

  De provincie investeert fors in de retail: detailhandel, horeca en diensten. Het gaat om het versterken van het ondernemerschap en het verbeteren van de beleving van de winkelgebieden. Dit draagt bij aan toekomstbestendige winkelgebieden, de regionale economie en de leefbaarheid van onze steden en dorpen.

 • Startup Community in Delfzijl opgericht

  (30-05-2018)

  Afgelopen week is de Community Ondernemerschap Eemsdelta opgericht. Deze community gaat startups en bedrijven in de Eemsdelta ondersteunen met de inzet van een groot netwerk en kennisuitwisseling, maar ook met huisvesting. Het doel van deze community is om ondernemende studenten en startende ondernemers in Noord-Groningen met elkaar in contact te brengen en een plek te bieden waar ze met elkaar kunnen ondernemen. De Economic Board Groningen ondersteunt de community.

 • Groene waterstof: Impuls voor nieuwe energiebron in provincie Groningen

  (29-05-2018)

  Groningen Seaports en Pipelife hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om de infrastructuur voor het transport van groene waterstof aan te leggen in de haven van Delfzijl en in de Eemshaven. Hiermee zet het Groningse havenbedrijf een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van de infrastructuur voor waterstof in haar industriegebied. In eerste instantie zal vier kilometer aan infrastructuur worden aangelegd. Het doel is om binnen een jaar tijd de leiding te realiseren.

 • Noorden pakt regie op economie van de toekomst

  (23-05-2018)

  Noord-Nederland hield op 22 mei in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag het netwerkevent 'Noord in Nieuwspoort' om de kracht van Noord-Nederland binnen Nederland en Europa te laten zien. Doel van de bijeenkomst was om te ervaren dat samenwerking tussen kennisinstellingen, ondernemers en overheden binnen Noord-Nederland leidt tot innovatie op Europese doelstellingen. Voor het politieke, ambtelijke en andere netwerk in Den Haag is de boodschap: Noord-Nederland en Europa doen ertoe.

 • “Snel internet enórme opsteker landelijk gebied Groningen”

  (16-05-2018)

  ‘Snel internet is van vitaal belang voor landelijke gebieden in Groningen. Het is een enórme opsteker dat we er mee kunnen gaan beginnen: daardoor krijgen bedrijven en gezinnen straks dezelfde kansen en mogelijkheden als in steden en grotere dorpen. En wanneer die verbindingen er straks zijn, kunnen we hártstikke trots zijn, want samen hebben we dan wel een huzarenstukje geleverd en heel wat hobbels genomen!’.

 • Feestelijk startsein graafwerkzaamheden Snel Internet Groningen

  (15-05-2018)

  Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Zoutkamp is maandag 14 mei 2018 het startsein gegeven voor de aanleg van snel internet in Groningen. Gedeputeerde P.H.R. Brouns en burgemeester dhr. F.H. Wiersma van Gemeente De Marne maakten een eerste symbolische verbinding.

 • Ontwikkeling zonnepanelenfabriek Powerfield stopgezet

  (09-05-2018)

  In plaats van zelf een fabriek te bouwen, gaat Powerfield onderzoeken een samenwerking met Energyra aan te gaan. Energyra bouwt een zonnepanelenfabriek in Noord-Holland, waar hoog rendement panelen worden gemaakt, met de innovatieve backside-contact technologie. Powerfield en Energyra willen de geschiktheid van deze panelen voor zonneparken in de praktijk aantonen door deze panelen in enkele zonneparken toe te passen en hun performance nauwgezet te monitoren. Het zonnepark van Powerfield in Oppenhuizen zal als eerste zonnepark ter wereld uitgerust worden met deze hoogrenderende, “next-step-technology” zonnepanelen.

 • Spoorlijn naar Eemshaven ‘mooiste uitzicht van Nederland’

  (07-05-2018)

  De nieuwe treinverbinding naar de Eemshaven - die op 28 maart officieus in gebruik werd genomen - betekent een stevige impuls voor de provincie Groningen. Niet alleen voor de Eemshaven, maar ook voor de gemeente Eemsmond, voor het gehele kunstgebied van de Eemsdelta en zelfs voor de stad Groningen. Dat de nieuwe treinverbinding met een station in de Eemshaven er is gekomen, is mede te danken aan Bouwe Luurtsema, medewerker grondzaken en economische zaken bij de gemeente Eemsmond. En treinliefhebber in hart en nieren.

 • Dit jaar geen vakbeurs Eemsdelta Expo

  (02-05-2018)

  De zevende editie van de vakbeurs Eemsdelta Expo gaat niet door. Het business to business event voor de Eemsdelta stond dit jaar gepland op 30 en 31 mei in een paviljoen op Bedrijventerrein Fivelpoort Appingedam.

 • Relatiedag gemeente Eemsmond - 5 oktober - Ondernemen is vooruitzien

  (26-09-2017)

  Vanuit de dagelijkse werkzaamheden blijft er soms weinig tijd over om goed over uw toekomst als ondernemer na te denken. Als het moment van stoppen komt, is het goed om voorbereid te zijn. Wilt u over 10 jaar nog ondernemen? En hoe maakt u uw bedrijf nu al interessant voor een eventuele overname? En wat doet het met u? Over deze vragen en meer onderwerpen gaat de gemeente Eemsmond graag met u in gesprek tijdens de jaarlijkse relatiedag van deze gemeente.

Archief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Bel voor een afspraak met Eemsdelta\EZ:

0596 - 63 91 18

Snel naar

Delfzijl
Eemsmond
Appingedam
Loppersum
Provincie