Nieuws

logo
Zoeken
U bent hier: Home / Nieuws

Nieuws

Regionaal economisch nieuws

 • Centrum voor aardbevingsbestendig bouwen geopend in Groningen

  (22-09-2017)

  Woensdagmiddag is het kennis- en innovatiecentrum voor de bouw- en infrasector, BuildinG, geopend in Groningen. In BuildinG, wat staat voor Build in Groningen, worden de nieuwste technieken getest op het gebied van aardbevings- en toekomstbestendig bouwen die in Noord-Groningen en daarbuiten gebruikt kunnen worden.

 • Burgemeester Hiemstra van Appingedam: ‘Excellent onderwijs voor Eemsdelta sleutel tot succes’

  (11-09-2017)

  ‘De economie in de Eemsdelta-regio groeit harder dan elders in de provincie Groningen, en ook sterker dan het Nederlandse gemiddelde. Dat is op zichzelf knap en prachtig. Maar dat neemt niet weg dat er nog steeds structurele problemen zijn. Enerzijds zijn er mensen die geen baan kunnen vinden. En anderzijds bedrijven die niet het geschikte personeel kunnen vinden. De sleutel tot de oplossing van die problemen ligt in het onderwijs: we moeten zorgen voor excellent onderwijs, op maat gesneden. Daarin moeten we zéer ambitieus zijn’.

 • Economic Board Groningen stelt €1 miljoen beschikbaar voor nieuwe arbeidsplaatsen

  (08-09-2017)

  De Economic Board Groningen (EBG) gaat ondernemers helpen bij het creëren van nieuwe arbeidsplaatsen. EBG stelt hier € 1 miljoen voor beschikbaar via de nieuwe EBG ArbeidsplaatsenregelinG. Bedrijven kunnen maximaal € 7.500 vergoed krijgen per volledige arbeidsplaats als zij er minstens 5 creëren voor een periode van in ieder geval 2 jaar. De regeling gaat per direct in.

 • Uitgever van Eemsdeltakringen overgenomen

  (08-09-2017)

  Lakerveld, de uitgever van het in onze regio bekende vakblad voor de industrie, de Eemsdeltakringen, is overgenomen door Vakbladen.com. Dit biedt volgens de uitgever grote mogelijkheden voor Eemsdeltakringen en vergelijkbare op de regio gerichte vakbladen.

 • Nieuwe spoorverbinding Roodeschool - Eemshaven bijna klaar

  (08-09-2017)

  Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk van de provincie Groningen, Jan Mulder, directeur Regio Noord-Oost van ProRail en burgemeester Marijke van Beek van de gemeente Eemsmond legden op vrijdag 8 september samen de laatste meters spoor op de Borkumkade in de Eemshaven. Daarmee is de aanleg van drie kilometer nieuw spoor van Roodeschool naar de Eemshaven bijna klaar.

 • Economic Board Groningen houdt 5G-editie EBG Pitch

  (08-09-2017)

  Na een succesvolle eerste editie in juni, houdt de Economic Board Groningen (EBG) op 19 oktober de tweede editie van het event EBG Pitch. Het pitchevent staat dit keer volledig in het teken van 5G. Studenten en ondernemers pitchen hun idee met 5G aan jury en publiek, die vervolgens allebei stemmen wie er met het grootste bedrag vandoor gaat en zijn of haar plannen waar kan maken. EBG stelt € 20.000 aan prijzengeld beschikbaar. De winnaar mag zijn of haar idee bovendien komen testen in het 5G Lab in Groningen.

 • Opnieuw faillissement voor 'Aldel'

  (22-08-2017)

  Aluminiumproducent Klesch Aluminium Delfzijl, beter bekend onder de oude naam ‘Aldel’, is dinsdag failliet verklaard. Aldel ging in 2013 ook al eens failliet. Toen volgde een doorstart onder de naam van het Amerikaanse concern dat eigenaar is van de fabriek.

 • Delfzijl leeft op; nú kansen voor startende ondernemers

  (21-08-2017)

  De binnenstad van Delfzijl is bezig aan een ‘come-back’. Vijf jaar geleden nog hadden de ondernemers het er heel zwaar, maar dankzij een combinatie van factoren is de weg omhoog weer gevonden. De leegstand bij winkels ligt nu onder het landelijk gemiddelde, en de winkelstraten liggen er blakend bij.

Archief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Bel voor een afspraak met Eemsdelta\EZ:

0596 - 63 91 18

Snel naar

Delfzijl
Eemsmond
Appingedam
Loppersum
Provincie