Nieuws

logo
Zoeken
U bent hier: Home / Nieuws

Nieuws

Regionaal economisch nieuws

 • Rodin Broadband gaat snel internet in hele provincie aanleggen

  (20-07-2017)

  Rodin Broadband Groningen gaat het netwerk voor supersnel internet in de gehele provincie Groningen aanleggen, zo heeft de provincie bekend gemaakt. Het plan van het bedrijf voldoet aan de criteria van de regeling ‘Snel Internet Groningen’. Meer dan 13.000 adressen hebben nu geen toegang tot snel internet. Met de toekenning van de subsidie komt een snelle verbinding ook voor die huishoudens en bedrijven een grote stap dichterbij. Het is de bedoeling dat de aanleg dit najaar van start gaat en dat binnen twee jaar het snelle internet in de provincie - ook in de buitengebieden - beschikbaar is.

 • Avantium tekent contract met AkzoNobel voor pilot bioraffinaderij in Delfzijl

  (20-07-2017)

  Avantium, een toonaangevend chemisch technologiebedrijf en pionier op het gebied van duurzame chemie, vestigt een pilot bioraffinaderij op het Chemie Park Delfzijl, zo meldt Groningen Seaports. Avantium en AkzoNobel hebben een contract getekend voor de huisvesting van deze proeffabriek en de levering van diverse diensten en voorzieningen.

 • Verzekeringsbedrijf EOF Assurantiën benut groeikansen met hulp van GROEIfonds

  (07-07-2017)

  Om de snelle groei te ondersteunen van EOF Assurantiën investeert het GROEIfonds in het bedrijf uit Delfzijl. Dankzij de financiering kan EOF Assurantiën nieuwe medewerkers aantrekken en opleiden.

 • Gemeente Delfzijl gaat ondernemers in centrum ondersteunen

  (05-07-2017)

  De wijze waarop consumenten in Nederland winkelen, is sterk aan het veranderen. Als winkeliers en horecaondernemers die verandering willen overleven, dan kunnen zij niet achter blijven. In Delfzijl staan de retailondernemers in het centrum er echter niet alleen voor. Het college van Delfzijl gaat hen ondersteunen bij het versterken van hun ondernemerschap. Centrumondernemers kunnen voortaan met al hun ondernemersvragen terecht bij het Ondernemersloket van Eemsdelta\EZ. Daarnaast kunnen mensen die een bedrijf willen starten of overnemen zich voor 1 september aanmelden voor een begeleidings- en opleidingstraject.

 • Tweede Kamerleden die Groningen bezoeken: waarom wel de ellende, maar niet de kansen?

  (26-06-2017)

  Tweede Kamerleden komen maandag 26 juni naar Groningen. Ze komen zich hier verdiepen in de aardbevingsproblematiek. Dat is heel mooi. Maar Groningen heeft inmiddels ook zéer veelbelovende nieuwe kanten. Wat ontzéttend jammer dat de Kamerleden niet de tijd hadden, of wilden nemen, om die ook eens te bekijken, nu ze toch hier komen. Dat betoogt Marijke van Beek, burgemeester van Eemsmond, in onderstaand blog.

 • BMN Bouwmaterialen vestigt zich op Fivelpoort

  (16-06-2017)

  BMN Bouwmaterialen vestigt zich op het bedrijventerrein Fivelpoort nabij Appingedam. De contractondertekening voor deze nieuwe vestiging heeft inmiddels plaatsgevonden en de voorbereidende werkzaamheden zijn gestart. De verwachting is dat in juli de eerste palen geslagen kunnen worden.

 • Verdere vergroening energie Eemsdelta

  (13-06-2017)

  De provincie Groningen heeft de wind in de zeilen voor wat betreft de ontwikkeling van diverse windparken in haar provincie. In totaal zijn er zeven windparken formeel  in procedure. Voor vier windparken ligt er momenteel al een ontwerp omgevingsvergunningen ter inzage. Het gaat hier om de windparken Delfzijl uitbreiding Zuid, Oosterhorn (Delfzijl), Oostpolder (Eemshaven) en Oosterpolderdijk (Eemshaven), alle dus in de Eemsdelta-regio. Binnenkort volgt ook windpark Geefsweer (Delfzijl). De provincie Groningen ligt hiermee behoorlijk op koers voor wat betreft haar taakstelling - overeengekomen met het Rijk - om in 2020 855,5 MW aan windenergie te realiseren. Het komend half jaar staat er veel te gebeuren rondom deze windparken. De eerste stappen zijn gezet en de randvoorwaarden zijn bepaald.

 • Groningse Batoel Hassan (19) succesvol met ‘Krullenclub’

  (12-06-2017)

  Een schot in de roos! Dat is het idee gebleken van de 19-jarige Batoel Hassan om een bijzonder platform op te richten waar mensen met krullend haar terecht kunnen voor de meest uiteenlopende adviezen over haarverzorging: de Krullenclub.

 • Exporteren, hoe doe je dat?

  (09-06-2017)

  U wilt graag internationaal zakendoen, maar zit nog met een aantal vragen. Hoe regelt u de export? Wat zijn de regels, taal en cultuur in het exportland? Wat betekent dit voor uw huidige organisatie en financiën? Voor advies kunt u sinds kort terecht bij het tweewekelijks spreekuur van het World Trade Center. Op 5 juli aanstaande organiseren de Kamer van Koophandel en de Economic Board Groningen bovendien het evenement Road2Export.

 • Cas König nieuwe directeur van Groningen Seaports!

  (02-06-2017)

  Cas König (51) wordt per 1 september aanstaande benoemd tot directeur van Groningen Seaports NV. Zijn benoeming heeft de volledige instemming van de Raad van Commissarissen en de aandeelhouders. Ook de ondernemingsraad heeft positief geadviseerd over zijn benoeming. Hij volgt Harm Post op die na ruim 17 jaar het havenbedrijf verlaat voor nieuwe uitdagingen.

Archief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Bel voor een afspraak met Eemsdelta\EZ:

0596 - 63 91 18

Snel naar

Delfzijl
Eemsmond
Appingedam
Loppersum
Provincie