Nieuws

logo

Snelmenu

ContrastaA
Zoeken
U bent hier: Home / Nieuws

Nieuws

Regionaal economisch nieuws

 • Een bloemetje voor burgemeester Marijke van Beek

  (16-11-2017)

  10 jaar burgemeester en 5 jaar voorzitter van het economisch bureau van de vier DEAL-gemeenten. Dat is wel een bloemetje waard! Vanochtend werd Marijke van Beek daarmee verrast door het team van Eemsdelta\EZ.

 • Delfzijl continueert wegens succes buddy-project

  (13-11-2017)

  In 2017 is de gemeente Delfzijl gestart met een buddy-project waarbij werkgevers zich als een soort mentor verbinden aan werkzoekenden. Dit project is zo succesvol, dat de samenwerkingspartners weer op zoek zijn naar nieuwe buddy's.

 • Sealane Coldstorage BV investeert in nieuw vrieshuis en kade in Eemshaven

  (07-11-2017)

  De logistieke aanbieder van geconditioneerde producten, Sealane Coldstorage BV, breidt haar activiteiten in de Eemshaven uit. Er komt een nieuw vrieshuis met een opslagcapaciteit van ca. 8.000 ton en de bestaande havenkade wordt met 100 meter verlengd om aan de toenemende vrachtafhandeling te kunnen voldoen. Met deze nieuwbouw is een investering van 6,5 miljoen euro gemoeid.

 • Uniek kunstproject op Eemsdeltaplein tijdens Promotiedagen

  (07-11-2017)

  Tijdens de Promotiedagen Noord-Nederland promoten verschillende organisaties, waaronder Eemsdelta\EZ en Groningen Seaports op het Eemsdeltaplein ontwikkelingen in de regio en de beide Groninger zeehavens met als thema ‘Eemsdelta, ruimte voor ideeën’. Dit Eemsdeltaplein is dit jaar het decor van een uniek kunstproject. Het is de bedoeling dat twee kunstenaars op dit plein een bijzonder object creëren, opgebouwd uit relatiegeschenken. Hoe meer gadgets, hoe groter en specialer het kunstwerk wordt.

 • Aanleg waterstofleiding voor toekomstige waterstofbus in Delfzijl

  (03-11-2017)

  Begin november is Groningen Seaports gestart met de aanleg van een waterstofleiding op het terrein van het Chemie Park in Delfzijl. Het gaat hier om een leiding tussen AkzoNobel en het toekomstige waterstoftankstation van Pitpoint.

 • Ruim € 3 miljoen subsidie voor unieke duurzame productie windmolenmasten in Eemshaven

  (31-10-2017)

  De nieuw te bouwen fabriek Modular Steel Towers (MST) Eemshaven BV, onderdeel van Steel Tower Europe Group B.V., gaat in de Eemshaven bouwpakketten voor stalen windmolenmasten produceren volgens een uniek concept. Met vooraf in de fabriek samengestelde bouwpakketten kan de volledige mast gemonteerd worden op bijna elke gewenste ashoogte, op elke gewenste plek en voor elke windmolenfabrikant. Vanwege de standaardisatie van het productieproces wordt de kostprijs lager en de bouwtijd korter. De nieuwe fabriek levert veertien nieuwe arbeidsplaatsen op en dit aantal kan in het meest gunstige scenario oplopen tot 88 nieuwe banen. De start van MST Eemshaven is mede mogelijk door een subsidie van ruim drie miljoen euro uit de Regionale Investeringssteun Groningen (RIG).

 • MKB bedrijven Eemsdelta geholpen door student-consultants

  (30-10-2017)

  MKB-bedrijven in de Eemsdelta kunnen voor het antwoord op bijzondere vragen nu ook een beroep doen op universitaire studenten werkzaam voor de organisatie ‘Student Consultancy’. Deze studenten beschikken over de meest frisse, hoogwaardige kennis die ze, ondersteund door universitaire docenten, kunnen gebruiken voor het oplossen van de meest uiteenlopende vraagstukken.

 • Bouw COBRA converterstation in Eemshaven vordert

  (27-10-2017)

  De bouw van het COBRA converterstation in de Eemshaven vordert. De contouren zijn al duidelijk zichtbaar en het gebouw krijgt langzamerhand vorm. TenneT bouwt het converterstation om de onderzeese COBRA hoogspanningskabel, die het Nederlandse en Deense elektriciteitsnet rechtstreeks met elkaar verbindt, aan te sluiten op het bestaande net. Energinet.dk bouwt eenzelfde converterstation in Endrup in Denemarken.

 • Succesvolle doorstart voor Aluminiumbedrijf in Delfzijl

  (20-10-2017)

  Een deelneming van York Capital Management (‘York Capital’) en curatoren E. Eshuis en M.J. Ubbens hebben vandaag een akkoord bereikt over een succesvolle doorstart van het Delfzijlse aluminiumbedrijf. Hiervoor is een zogenaamde Asset Purchase Agreement ondertekend. De onderneming zal na overdracht worden voortgezet onder de naam DAMCO Aluminium Delfzijl Cooperatie U.A., kortweg ‘ Aldel’.

 • Goed idee voor ondernemen met maatschappelijke impact?

  (18-10-2017)

  Elf partijen uit het bedrijfsleven, onderwijs en de overheid hebben de handen ineen geslagen om sociaal ondernemerschap in de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum (DAL-gemeenten) te stimuleren. Doel is onder meer het creëren van werkgelegenheid en het aanwakkeren van een 'nieuwe', duurzame dynamiek in de economie. De start van het stimuleringsprogramma vond op 4 oktober 2017 in Farmsum plaats.

 • Bek & Verburg/DHSS vestigt zich in Eemshaven

  (16-10-2017)

  Er komen twee nieuwe bedrijven in de Groningse Eemshaven. De combinatie Bek & Verburg/DHSS vestigt zich gezamenlijk op een ruim één hectare groot terrein aan de Beatrixhaven. Bek & Verburg is een innovatieve scheepsafval inzamelaar en DHSS is vooral actief in de offshore windindustrie als aanbieder van diverse ondersteunende activiteiten, zoals scheepagentuur, helikopter services, opslag en projectbegeleiding. De definitieve contracten zijn onlangs getekend.

 • Proeffabriek bioraffinage onderstreept belang Chemport Europe

  (11-10-2017)

  Het Amsterdamse technologiebedrijf Avantium opent medio volgend jaar een proeffabriek voor de bioraffinage van hout in Delfzijl. Hun komst naar het Noorden heeft alles te maken met het ‘ecosysteem’ voor groene chemie dat Chemport Europe vertegenwoordigt. De proeffabriek van Avantium kan op jaarbasis enkele tonnen biomassa omzetten in zuivere glucose, gemengde suikers en lignine. Daarbij gebruiken ze zoutzuur dat door een fabriek van AkzoNobel in Delfzijl wordt geproduceerd.

 • Ruim 6 miljoen voor 1000-banenplan in aardbevingsgebied

  (28-09-2017)

  Partijen betrokken bij de aardbevingsproblematiek in Groningen krijgen van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor een periode van vier jaar € 6,23 miljoen voor 1.000 extra banen. Dit heeft Bernard ter Haar (Directeur Generaal  van het ministerie van SzW) bekend gemaakt aan de betrokken partners. Ter Haar bezocht het project Leerbouwen aan de Visserijweg in Farmsum. Met alle partijen ondertekende hij daar een samenwerkingsverklaring, waarin het 1000-banenplan is opgenomen.

 • Investering BioMCN Delfzijl impuls voor biobrandstof én Noord-Groningen

  (28-09-2017)

  Een opsteker voor de economie en werkgelegenheid van de Eemsdelta en de provincie Groningen en een impuls voor de productie van biobrandstof: zo zou je een grote investering in de methanolfabriek van BioMCN in Delfzijl kunnen typeren.

 • 5Groningen houdt exclusieve 5G Masterclasses in eigen lab

  (27-09-2017)

  Voor alle geïnteresseerden in 5G, innovatie en technologie, houdt 5Groningen, het 5G project van de Economic Board Groningen (EBG), vanaf 17 oktober 5G Masterclasses in het eigen 5G Lab. Per masterclass is er ruimte voor maximaal 15 deelnemers; iedereen is welkom. De twee uur durende lessen worden gegeven door deskundigen van topspelers uit de telecomwereld zoals KPN, Vodafone, Ericsson, Huawei en TNO.

 • Relatiedag gemeente Eemsmond - 5 oktober - Ondernemen is vooruitzien

  (26-09-2017)

  Vanuit de dagelijkse werkzaamheden blijft er soms weinig tijd over om goed over uw toekomst als ondernemer na te denken. Als het moment van stoppen komt, is het goed om voorbereid te zijn. Wilt u over 10 jaar nog ondernemen? En hoe maakt u uw bedrijf nu al interessant voor een eventuele overname? En wat doet het met u? Over deze vragen en meer onderwerpen gaat de gemeente Eemsmond graag met u in gesprek tijdens de jaarlijkse relatiedag van deze gemeente.

 • Centrum voor aardbevingsbestendig bouwen geopend in Groningen

  (22-09-2017)

  Woensdagmiddag is het kennis- en innovatiecentrum voor de bouw- en infrasector, BuildinG, geopend in Groningen. In BuildinG, wat staat voor Build in Groningen, worden de nieuwste technieken getest op het gebied van aardbevings- en toekomstbestendig bouwen die in Noord-Groningen en daarbuiten gebruikt kunnen worden.

Archief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Bel voor een afspraak met Eemsdelta\EZ:

0596 - 63 91 18

Snel naar

Delfzijl
Eemsmond
Appingedam
Loppersum
Provincie