Nieuws

logo
Zoeken
U bent hier: Home / Nieuws

Nieuws

Regionaal economisch nieuws

 • Nieuwe staalrecyclingsfabriek in Delfzijl goed voor 68 arbeidsplaatsen

  (12-07-2018)

  Purified Metal Company (PMC) gaat een staalrecyclingsfabriek bouwen in Delfzijl die ongeveer 68 directe arbeidsplaatsen oplevert. De fabriek gaat op jaarbasis tot 150.000 ton verontreinigd staalschroot verwerken tot nieuwe grondstof. De komst van de fabriek wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van in totaal 7,5 miljoen euro, vanuit de Regionale Investeringssteun Groningen 2017 (RIG). Daarnaast investeren provincie, NOM, Groningen Seaports en het GROEIfonds van de Economic Board Groningen in het bedrijf.

 • “Internationaal talent grote kans voor bedrijven Eemsdelta!”

  (12-07-2018)

  Bedrijven in de Eemsdelta en elders in de provincie Groningen die op zoek zijn naar schaars talent om vacatures te vervullen, kunnen ook eens denken aan “internationals”. Er zijn in de Eemsdelta en elders in het Noorden namelijk steeds meer mensen van buitenlandse komaf (“expats”) die graag in Nederland zouden willen blijven, mits ze een aantrekkelijke baan kunnen krijgen. Samen vormen de expats, onder wie ook recent afgestudeerden aan de RUG of Noordelijke hogescholen, een potentiële ‘goudmijn’ voor de Noordelijke arbeidsmarkt. Dat betoogt Maartje de Jonge, relations manager bij het International Welcome Center North (IWCN).

 • “Snel internet enórme opsteker landelijk gebied Groningen”

  (16-05-2018)

  ‘Snel internet is van vitaal belang voor landelijke gebieden in Groningen. Het is een enórme opsteker dat we er mee kunnen gaan beginnen: daardoor krijgen bedrijven en gezinnen straks dezelfde kansen en mogelijkheden als in steden en grotere dorpen. En wanneer die verbindingen er straks zijn, kunnen we hártstikke trots zijn, want samen hebben we dan wel een huzarenstukje geleverd en heel wat hobbels genomen!’.

Archief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Bel voor een afspraak met Eemsdelta\EZ:

0596 - 63 91 18

Snel naar

Delfzijl
Eemsmond
Appingedam
Loppersum
Provincie

Privacyverklaring