Nieuws

logo

Snelmenu

ContrastaA
Zoeken
U bent hier: Home / Nieuws

Nieuws

Regionaal economisch nieuws

 • ‘Bedrijven weten niet hálf hoeveel kansen er liggen in Groningen!’

  (20-03-2018)

  ‘Bedrijven elders uit Nederland of uit het buitenland weten niet hálf hoeveel kansen er liggen in de provincie Groningen. Mijn taak is het om die bedrijven te laten zien wat Groningen allemaal te bieden heeft. Ik zal niet zeggen dat dat eenvoudig is, maar ik weet wel dat het zal lukken om hier nieuwe bedrijven te krijgen, ofwel bestaande bedrijven te laten groeien. Ik sta te popelen om dát te laten zien!’.

 • Google investeert half miljard in uitbreiding datacenter Eemshaven

  (15-03-2018)

  Het datacenter van Google in de Eemshaven wordt uitgebreid. Het bedrijf investeert 500 miljoen euro in de uitbreiding. De uitbreiding is nodig omdat de vraag van consumenten en bedrijven naar diensten van Google toeneemt. Dat vraagt ook om een uitbreiding van de infrastructuur van de datacenters, aldus Google donderdag in een verklaring.

 • Werkplein Fivelingo behaalt als eerste organisatie in Noord-Nederland trede 3|30+ op de Prestatieladder Socialer Ondernemen

  (23-02-2018)

  Werkplein Fivelingo behaalt als eerste organisatie in Noord-Nederland trede 3|30+ op de Prestatieladder Socialer Ondernemen.

 • Groninger bedrijven gaan samenwerken voor energiebesparing

  (23-02-2018)

  Bedrijven in Groningen willen samenwerken om energie te besparen. Dat bleek tijdens een thema-avond van de provincie Groningen op donderdag 22 februari. Tijdens deze avond stond de opgave voor grote bedrijven om stappen te zetten in het terugdringen van de CO2-uitstoot centraal. 

 • Belangstelling voor Regionale Investeringssteun (RIG) overtreft alle verwachtingen

  (16-02-2018)

  Er zijn zoveel aanvragen binnengekomen voor de vierde tranche van de subsidieregeling Regionale Investeringssteun Groningen (RIG) dat het beschikbare budget ruim twee keer is overtekend. De subsidieregeling werd op 7 februari 2018 geopend, waarmee in totaal 15 miljoen euro beschikbaar werd gesteld voor investeringen van industriële bedrijven in de Eemsdelta en op de Zernike Campus Groningen.

 • ‘Groene chemie Eemsdelta nieuwe motor achter economie’

  (15-02-2018)

  De Eemsdelta heeft er een economische groeibriljant bij: ‘groene chemie’. Vier jaar geleden nog klonk de roep om verduurzaming van de chemie nog wat als goedbedoeld ‘wensdenken’, maar inmiddels zijn er door de industrie in- en rond Delfzijl en de Eemshaven al concrete stappen gezet en veelbelovende resultaten geboekt. Bovendien wordt de groene chemie gestimuleerd door een gedreven en ambitieuze organisatie, Chemport Europe, die duidelijke kansen ziet voor de economie van de Eemsdelta, maar ook voor het gebied rondom Emmen en op de Zernike Campus Groningen.

 • Kom langs bij de finale van EBG Pitch!

  (14-02-2018)

  Uit maar liefst 19 aanmeldingen zijn tijdens de selectiedag de drie finalisten van EBG Pitch geselecteerd. Zij krijgen de mogelijkheid om het publiek te bewegen en te inspireren om op hun idee te stemmen, erin te investeren of een donatie te doen. De Economic Board heet u van harte welkom op 21 februari voor een middag die in het teken staat van Recreatie & Toerisme!

 • Relatiedag gemeente Eemsmond - 5 oktober - Ondernemen is vooruitzien

  (26-09-2017)

  Vanuit de dagelijkse werkzaamheden blijft er soms weinig tijd over om goed over uw toekomst als ondernemer na te denken. Als het moment van stoppen komt, is het goed om voorbereid te zijn. Wilt u over 10 jaar nog ondernemen? En hoe maakt u uw bedrijf nu al interessant voor een eventuele overname? En wat doet het met u? Over deze vragen en meer onderwerpen gaat de gemeente Eemsmond graag met u in gesprek tijdens de jaarlijkse relatiedag van deze gemeente.

Archief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Bel voor een afspraak met Eemsdelta\EZ:

0596 - 63 91 18

Snel naar

Delfzijl
Eemsmond
Appingedam
Loppersum
Provincie