BioBridge biedt groeikansen voor ondernemers (31-05-2018)

logo
Zoeken

BioBridge biedt groeikansen voor ondernemers (31-05-2018)

Groninger ondernemers kunnen binnenkort gebruik maken van het programma Biobridge. BioBridge is ontwikkeld door het Carbohydrate Competence Center (CCC) en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en heeft als doel om innovatie op het vlak van biobased economy bij het mkb te stimuleren.

Het programma BioBridge richt zich op het vergroten van innovatievermogen van Groninger ondernemers die actief zijn in biobased economy in brede zin, of dat willen worden. BioBridge biedt ondersteuning bij het opstellen van een business scope voor innovatiekansen, een scan van deze innovatiekansen en het uitvoeren van een technische haalbaarheidsstudie.

De provincie Groningen vindt het belangrijk om ondernemers te ondersteunen en geeft vanuit de Groninger Ondernemersregeling maximaal 5000 euro subsidie bij het volgen van een van de ontwikkelingsprogramma's.

Programma's

De ondernemer kan kiezen uit vier vormen van onderzoek die qua kosten variëren van 850 tot 8320 euro.

  •     Business scope. De business scope is een eerste formulering van een innovatie-idee gevolgd door een beknopte uitwerking tot een projectplan dan wel een onderzoeksvoorstel voor een innovatiescan of een haalbaarheidsstudie.
  •     Innovatiescan. Een innovatiescan is de verdere uitwerking en onderbouwing van een business scope.
  •     Technische haalbaarheidsstudie (lichte versie).
  •     Technische haalbaarheidsstudie (zware versie).

De uitvoering van de onderzoeken vindt plaats door studenten van de Faculteit Science and Engineering RUG en waar mogelijk door studenten van de Hanzehogeschool, met deskundige begeleiding door docenten/onderzoekers uit de RUG.

Bij technische haalbaarheidsstudies wordt daadwerkelijk technisch onderzoek verricht. Dit kan door middel van laboratoriumexperimenten, dan wel door middel van bijvoorbeeld nieuwe procesontwerpen op basis van gedegen wetenschappelijk literatuuronderzoek. Technische haalbaarheidsstudies worden op twee niveau’s aangeboden, de lichte versie is op bachelorniveau, de zware versie op masterniveau, waarbij studenten aan het einde van het studie in staat zijn om meer diepgang aan te brengen in de haalbaarheidsstudie. De duur van beide varianten bedraagt maximaal een half jaar.

Groninger Ondernemersregeling

De Groninger Ondernemersregeling bevat subsidies tot 5000 euro voor ondernemers die zich verder willen ontwikkelen en/of de (jeugd)werkloosheid willen verminderen door leerlingen een meester-gezeltraject aan te bieden. Hiervoor zijn diverse programma's erkend waar ondernemers een traject bij kunnen volgen. De provincie heeft eerder andere programma’s erkend als onderdeel van deze regeling.  Ondernemers kunnen de subsidie aanvragen op de website van de provincie Groningen.

Bron: provincie Groningen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Bel voor een afspraak met Eemsdelta\EZ:

0596 - 63 91 18

Snel naar

Delfzijl
Appingedam
Loppersum

Privacyverklaring