EBG ArbeidsplaatsenregelinG verbeterd: nu ook als u een klein bedrijf heeft (16-04-2018)

logo
Zoeken

EBG ArbeidsplaatsenregelinG verbeterd: nu ook als u een klein bedrijf heeft (16-04-2018)

Heeft u een klein bedrijf en wilt u uw bedrijf laten groeien met meer arbeidskrachten? Dan heeft de Economic Board Groningen (EBG) goed nieuws: zij hebben de voorwaarden van de regeling aangepast, waardoor ook kleinere bedrijven hun groeiplannen kunnen realiseren. Voorheen moest u als ondernemer minimaal 5 nieuwe arbeidsplaatsen creëren om aanspraak te maken op de EBG ArbeidsplaatsenregelinG. Het minimum aantal nieuwe arbeidsplaatsen is vanaf nu afhankelijk van de bedrijfsgrootte.

Met de EBG ArbeidsplaatsenregelinG kunnen bedrijven maximaal € 7.500 vergoed krijgen per volledige arbeidsplaats. Bedrijven komen in aanmerking als ze gevestigd zijn in Noord- en Midden Groningen of zich daar willen vestigen. Ze kunnen maximaal € 150.000 vergoed krijgen. De regeling wordt uitgevoerd door het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). In het eerste halfjaar dat de regeling bestaat, zijn meer dan 60 directe banen gecreëerd.

Voorheen was één van de voorwaarden voor de regeling dat de ondernemer minimaal 5 nieuwe arbeidsplaatsen creëert binnen 3 jaar. Het minimum aantal nieuwe arbeidsplaatsen is vanaf nu afhankelijk van de bedrijfsgrootte. Een bedrijf met 0 tot 10 fte dient vanaf nu minimaal 2 nieuwe arbeidsplaatsen te creëren. Voor een bedrijf met 10 tot 30 fte geldt een minimum van 3 nieuwe arbeidsplaatsen en voor een bedrijf met 30 fte een minimum van 5 nieuwe arbeidsplaatsen.

Maarten Soppe is accountmanager bij EBG en spreekt veel met ondernemers over groei: “Vaak is het aannemen van nieuwe werknemers een knelpunt. Nu de EBG ArbeidsplaatsenregelinG is aangepast, verwacht ik dat meer ondernemers extra mensen een baan kunnen aanbieden. En dat is waar we het voor doen.”

Naast de criteria op het gebied van werkgelegenheid gelden criteria op het gebied van economische structuur en maatschappelijke opgave. Op de website van de Economic Board Groningen vindt u meer informatie over de EBG ArbeidsplaatsenregelinG.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Bel voor een afspraak met Eemsdelta\EZ:

0596 - 63 91 18

Snel naar

Delfzijl
Appingedam
Loppersum

Privacyverklaring