EBG Kenniscafé 'Is jouw bedrijf klaar voor de volgende stap?' (05-08-2019)

logo
Zoeken

EBG Kenniscafé 'Is jouw bedrijf klaar voor de volgende stap?' (05-08-2019)

Loopt uw bedrijf goed, maar wilt u graag verder professionaliseren? Of heeft u de ambitie om door te groeien, de behoeften van uw klanten scherp krijgen en/of wilt u aan de slag met een marketingplan? Zoekt u financiering om te innoveren? Of bent u er juist klaar voor om uw bedrijf over te dragen? Kom dan inspiratie en kennis opdoen tijdens het EBG Kenniscafé!

Tijdens het EBG Kenniscafé op 25 september delen lokale ondernemers hun ervaringen en krijgt u praktische tips en adviezen van experts over deze thema’s. U krijgt handvatten voor het maken van een businessplan, marketingplan, een investerings- en/of financieringsplan, een plan voor bedrijfsoverdracht, of een plan om te groeien of innoveren. Ook kunt u met andere ondernemers van gedachten wisselen over deze onderwerpen tijdens de netwerkborrel.

Voor wie is deze middag bedoeld?

Bent u ondernemer in de gemeente Het Hogeland, Loppersum, Appingedam, Delfzijl, Midden-Groningen of de voormalig gemeente Ten Boer? En heeft u de ambitie om uw onderneming verder te professionaliseren, door te groeien of te innoveren met nieuwe producten, diensten of businessmodellen? Dan is deze middag interessant voor u!


Kortom, het wordt een middag met boeiende sprekers uit de regio, interactieve en informatieve kennistafels, vrijblijvende adviezen en een netwerkborrel met lekkere hapjes en drankjes. Wilt u dat niet mislopen? Meld u nu alvast aan via het aanmeldformulier op de website van de Economic Board Groningen.

Programma 25 september

15:00   Inloop

15:30   Welkom door dagvoorzitter Hink Jan Apotheker en Maarten Soppe (EBG)

15:40   Ondernemers aan het woord
  • Edwin Gerbers van Indoorski Zuidbroek vertelt over zijn ervaringen met de ontwikkeling en financiering van zijn nieuwe bedrijf. 
  • Tweede spreker: informatie volgt
16:10   Kennistafels - 2 rondes van 30 minuten
  • Businessplan: Harjo Spijk van Accountantskantoor Spijk legt uit hoe u een businessplan opstelt. Waar begint u? Welke onderdelen moeten er in elk geval in staan? Welke vragen moet u uzelf stellen? En als het businessplan af is... wat dan? Tijdens deze kennistafel is er gelegenheid om vragen te stellen en wat dieper in te gaan op concept businessplannen. 
  • Investerings- en financieringsplan: Het Ondernemershuis Noord-Groningen adviseert en ondersteunt ondernemers bij het uitwerken van een goed investerings- en/of financieringsplan. Aan tafel geven zij praktische tips hoe je hiermee aan de slag kunt.
  • Bedrijfsoverdracht: Bent u van plan om uw bedrijf over te dragen of wilt u graag meer weten over hoe u dit aan zou kunnen pakken? Het Ondernemershuis Noord-Groningen helpt u op weg.
  • Marketingplan: Jeroen van der Meulen van Frissekom vertelt u meer over de waarde van goede marketing en communicatie en geeft praktische tips en handvatten.
  • Innovatie en business development: Wilt u doorgroeien of innoveren met uw bedrijf? Of weten hoe u de behoefte van uw klant scherper krijgt? Niels Nederpelt van Lumius helpt u om uw doelgroep beter te begrijpen en de creatieve vertaalslag te maken naar nieuwe producten, diensten en businessmodellen die waarde toevoegen. Dit doet Lumius vanuit het principe design thinking.
17:10   Netwerkborrel

Locatie
Boerderijcafé Mausel
Noorderstraat 21
9635 TE Noordbroek
Bron: Economic Board Groningen

Bel voor een afspraak met Eemsdelta\EZ:

0596 - 63 91 18

Snel naar

Delfzijl
Appingedam
Loppersum

Privacyverklaring