Efficiënter en duurzamer werken dankzij subsidie mkb (29-05-2019)

logo
Zoeken

Efficiënter en duurzamer werken dankzij subsidie mkb (29-05-2019)

Constructiebedrijf Hovécon in Delfzijl krijgt € 50.000 subsidie van de provincie voor de aanschaf van een duurzame en innovatieve machine. Dankzij de subsidie kan het bedrijf in de toekomst veel efficiënter werken en komen er twee arbeidsplaatsen bij.

Hovécon BV (voorheen Bakker Constructiebedrijf) is sinds 1984 gevestigd in Delfzijl en gespecialiseerd in constructie, apparatenbouw en technische dienstverlening. Het bedrijf gaat investeren in een nieuwe, volledig elektrisch aangedreven zet/kantbank. De machine is geschikt voor het zware segment (300 ton) en heeft een til- en kantelhulp om de medewerkers te ontlasten. De machine werkt tot 30 procent sneller, verbruikt 50 procent minder energie en levert aanzienlijk minder afval op. Door de nieuwe machine hoeft Hovécon minder werk uit te besteden en is het bedrijf minder afhankelijk van toeleveranciers. De investering levert twee nieuwe arbeidsplaatsen op. De provincie verleent een subsidie van € 50.000.

Innovatief en Duurzaam MKB

De subsidie komt uit de regeling Innovatief en Duurzaam MKB, onderdeel van Groningen@Work, het programma economie en arbeidsmarkt van de provincie Groningen. Met deze regeling stimuleert de provincie Groningen innovatie, duurzame ontwikkeling en werkgelegenheid bij het regionale bedrijfsleven.

Bron: provincie Groningen

Bel voor een afspraak met Eemsdelta\EZ:

0596 - 63 91 18

Snel naar

Delfzijl
Appingedam
Loppersum

Privacyverklaring