Exporteren, hoe doe je dat? (09-06-2017)

logo

Snelmenu

ContrastaA
Zoeken

Exporteren, hoe doe je dat? (09-06-2017)

U wilt graag internationaal zakendoen, maar zit nog met een aantal vragen. Hoe regelt u de export? Wat zijn de regels, taal en cultuur in het exportland? Wat betekent dit voor uw huidige organisatie en financiën? Voor advies kunt u sinds kort terecht bij het tweewekelijks spreekuur van het World Trade Center. Op 5 juli aanstaande organiseren de Kamer van Koophandel en de Economic Board Groningen bovendien het evenement Road2Export.

Spreekuur Internationaal Zakendoen

Ondernemers die groei willen realiseren door te gaan exporteren, een nieuwe buitenlandse markt willen betreden of focus en structuur willen aanbrengen bij hun exportactiviteiten, kunnen bijvoorbeeld bij het spreekuur Internationaal Zakendoen van het WTC in Groningen terecht.

In gesprek met een expert/coach van het WTC wordt uw vraag besproken en gekeken hoe u verder geholpen kan worden. Dit kan betekenen dat u wordt doorverwezen naar specifieke organisaties of dat een bedrijf gebruik kan maken van diverse instrumenten die het WTC samen met partners aanbiedt bij zowel exporteren als importeren zoals: coaching, B2B partner scans, marktonderzoek, juridische ondersteuning, logistieke ondersteuning, deelname aan handelsmissies en kennis vergroten via workshops of cursussen.

WTC Desk

Het spreekuur wordt gehouden bij de WTC desk in het International Welcome Center North (IWCN) te Groningen. Het bezoeken van het spreekuur is kosteloos, maar inschrijven is wel noodzakelijk. U vindt in de agenda van het WTC de volgende spreekuren en hoe u zich kunt aanmelden. Let op: het spreekuur wordt ook in Leeuwarden gehouden.

Road2export

Ook de Kamer van Koophandel houdt samen met de Economic Board Groningen een bijeenkomst over dit onderwerp op 5 juli in Walsemaweer in Kantens (Eemsmond). Het thema van deze bijeenkomst is: ‘Road2Export, Zakendoen met het buitenland, iets voor u?’ en ook deze bijeenkomst is bedoeld voor ondernemers die willen starten met export of bestaande internationale markten willen uitbreiden.

Hans Nijland, algemeen directeur van FC Groningen houdt een boeiende presentatie over kansen en valkuilen en vervolgens komen drie regionale ondernemers aan het woord over hun exportervaring. Na de pauze is er volop gelegenheid om tijdens rondetafelgesprekken informatie op te halen en te netwerken. Kijk voor verdere informatie en aanmelding op de website van de KvK.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Bel voor een afspraak met Eemsdelta\EZ:

0596 - 63 91 18

Snel naar

Delfzijl
Eemsmond
Appingedam
Loppersum
Provincie