Gemeente Delfzijl start samenwerking met IWCN (30-03-2018)

logo
Zoeken

Gemeente Delfzijl start samenwerking met IWCN (30-03-2018)

Noord-Groningen wordt steeds internationaler. Om deze positieve verandering te omarmen en een boost te geven, is het International Welcome Center North (IWCN) opgericht. Naast Eemsmond, steunt gemeente Delfzijl dit initiatief nu ook om internationaal talent voor bedrijven in de regio aan te trekken en te behouden met de dienstverlening die IWCN biedt.

Wethouder Ronde ziet kansen: "Hiermee creëren we een extra faciliteit voor werkgevers in de gemeente Delfzijl, wat de aantrekkingskracht van onze gemeente vergroot en daarmee ook een positief effect kan hebben op de werkgelegenheid in de regio".

Dienstverlening aan buitenlandse inwoners in Noord-Nederland

Buitenlandse mensen die in Groningen, Friesland of Drenthe wonen, kunnen bij het IWCN terecht voor hulp op een aantal gebieden:

  • Het IWCN versnelt en versoepelt de procedures voor uitreiking van IND verblijfsvergunningen en BSN-nummers door gemeentelijke inschrijving.
  • Het IWCN verschaft informatie over private services zoals banken, huisartsen, zorgverzekeringen, scholen, kinderopvang, et cetera.
  • Het IWCN helpt de buitenlandse inwoners bij het integreren en het socialiseren door netwerkbijeenkomsten, cursussen en dergelijke.
  • Het IWCN verschaft start-up visums voor innovatieve internationale bedrijven.

Samenwerkingsverband

IWCN werkt in én voor de Top Dutch regio, oftewel Noord-Nederland. In het centrum werken medewerkers van Stichting Connect International, de Rijksuniversiteit Groningen, de Immigratie- en Naturalisatiedienst en de gemeente Groningen. Het IWCN werkt voor de 12 grootste gemeenten in Friesland, Drenthe en Groningen. In de Eemsdelta neemt naast Delfzijl ook de gemeente Eemsmond met de Eemshaven op haar grondgebied deel aan het IWCN.

Meer informatie

Inwoners en ondernemers die willen weten wat IWCN voor respectievelijk hen of hun bedrijf of internationale medewerkers kan betekenen, kunnen contact opnemen met IWCN. Uitgebreide informatie is te vinden op de website van het IWCN.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Bel voor een afspraak met Eemsdelta\EZ:

0596 - 63 91 18

Snel naar

Delfzijl
Appingedam
Loppersum

Privacyverklaring