Nieuw programma erkend voor Groninger Ondernemersregeling (01-11-2018)

logo
Zoeken

Nieuw programma erkend voor Groninger Ondernemersregeling (01-11-2018)

De provincie Groningen heeft een nieuw programma erkend waar ondernemers met subsidie aan kunnen meedoen. Het 'Koploperproject, Toekomstbestendig ondernemen Groningen' richt zich op MKB'ers die duurzaam willen ondernemen. In een praktisch adviestraject van een jaar leren ondernemers de omslag te maken naar een duurzame bedrijfsvoering.

Duurzaam ondernemenDe provincie Groningen vindt het belangrijk om de regionale economie en werkgelegenheid duurzaam te versterken. Daarom ondersteunt de provincie deelnemers aan het Koplopertraject voortaan met subsidie vanuit de Groninger Ondernemersregeling.

Nulmeting

In een Koploperproject gaan ondernemers in kleine groepen aan de slag met duurzaam ondernemen. Na een grondige nulmeting gaan ze aan de slag met een actieplan en leren ze beter communiceren. De MKB'ers leren van elkaar, halen nieuwe klanten binnen en inspireren zo ook andere ondernemers.

Halve prijs

Deelname aan het Koplopertraject kost 3000 euro. Door een beroep te doen op de Groninger Ondernemersregeling betalen de ondernemers nog 1500 euro. Een ondernemersvoucher aanvragen kan via de website van de provincie Groningen.

Het Koploperproject startte in 2010 door DZyzzion, eerst in Friesland en later in Groningen, Drenthe en daarbuiten. Sindsdien zijn 37 Koploperprojecten uitgevoerd, waaraan meer dan 350 bedrijven meededen, maar ook gemeenten, zorginstellingen, woningcorporaties en scholen. Het Koploperteam verwacht jaarlijkse deelname van 30 bedrijven.

Groninger Ondernemersregeling

De Groninger Ondernemersregeling bevat subsidies tot 5000 euro voor ondernemers die zich verder willen ontwikkelen en/of de (jeugd)werkloosheid willen verminderen door leerlingen een meester-gezeltraject aan te bieden. Hiervoor zijn diverse programma's erkend die ondernemers kunnen volgen. Zowel aanbieders van een programma, als ondernemers die met subsidie een programma willen volgen, kunnen zich aanmelden via onze website.

Bron: provincie Groningen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Bel voor een afspraak met Eemsdelta\EZ:

0596 - 63 91 18

Snel naar

Delfzijl
Appingedam
Loppersum

Privacyverklaring