Noord-Groninger Willem Blijdorp winnaar EY Entrepreneur Of The Year 2014 award (27-10-2014)

logo
Zoeken

Noord-Groninger Willem Blijdorp winnaar EY Entrepreneur Of The Year 2014 award (27-10-2014)

Dat er in de Eemsdelta ondernemerstalent actief is dat behoort tot de Nederlandse top, is deze maand opnieuw bevestigd. De noord-Groningse ondernemer Willem Blijdorp uit Farmsum werd namelijk winnaar van de prestigieuze titel ‘Entrepreneur Of The Year 2014’. Deze belangrijke ondernemersprijs in een initiatief van Ernst & Young. Blijdorp is oprichter en samen met Bert Meulman eigenaar van B&S International, een groothandel in consumentengoederen in Farmsum. Met B&S International haalden de ondernemers de afgelopen 10 jaar een gemiddelde omzetgroei van 10%.

Master

De EY Entrepreneur Of The Year award wordt jaarlijks in ruim vijftig landen uitgereikt. In Nederland werd de verkiezing dit jaar voor de 19e keer gehouden. De verkiezing werd georganiseerd door accountants- en adviesbureau EY, in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken, de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement en werkgeversorganisatie VNO-NCW. De onafhankelijke jury benoemde Bert Meulman en Willem Blijdorp van B&S International B.V. tot winnaars in de categorie ‘Master’, zo meldt de website van Ernst & Young.

Ondernemer met lef

De winnaars zijn, aldus de website van de ‘Entrepreneur Of The Year 2014 prijs’, ondernemers met lef, kennen als geen ander de risico’s van ondernemen en zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen. “Ze zijn bij zichzelf gebleven en hebben een prachtig en financieel gezond bedrijf. Deze ondernemers zorgen daarnaast opvallend goed voor hun mensen en opereren uitstekend zonder de free spirit van het ondernemerschap uit het oog te verliezen. We kunnen hier spreken van een Gouden ondernemersduo.’ Het bedrijf B & S heeft overigens ook een vestiging in Dordrecht.

De EY Master Entrepreneur Of The Year ontving de award uit handen van John Fentener van Vlissingen, Nederlandse zakenman die bekendheid verwierf door investeringen in de reisindustrie. Bert Meulman en Willem Blijdorp zullen in juni 2015 deelnemen aan de World Entrepreneur Of The Year verkiezing in Monaco.”

Succesvol ondernemerschap

De verkiezing is bedoeld om succesvol ondernemerschap te belonen en zichtbaar te maken, zodat deze succesvolle ondernemers anderen kunnen inspireren en motiveren met hun visie, passie, overtuiging en excellent leiderschap. Andrea Vogel, Programma Directeur EY Entrepreneur Of The Year: “Ook dit jaar was er weer sprake van een indrukwekkende bundeling van ondernemerskracht in het Entrepreneur Of The Year programma. Goede ondernemers blijven de smaakmakers van de economie en het is gewoon waar dat ondernemers meer dan gemiddeld bijdragen aan innovatie, creatie van banen en welvaart. We feliciteren de winnaars en alle finalisten dan ook van harte en danken hen voor de samenwerking.”
 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Bel voor een afspraak met Eemsdelta\EZ:

0596 - 63 91 18

Snel naar

Delfzijl
Appingedam
Loppersum

Privacyverklaring