Ondernemersimpuls Noord-Groningen van start (16-09-2015)

logo
Zoeken

Ondernemersimpuls Noord-Groningen van start (16-09-2015)

Economic Board Groningen wil de lokale economie in Noord-Groningen versterken door bedrijven te stimuleren en daarmee de werkgelegenheid te bevorderen. Via Ondernemersimpuls Noord-Groningen worden nu ook kleinere financieringen mogelijk, zodat ook kleine ondernemers en ZZP-ers hun (groei)plannen kunnen uitvoeren. Niet gedreven door subsidies, maar uitgaande van de eigen kracht van ondernemers.

Ondernemers die het niet lukt om bij commerciële banken een financiering te regelen, kunnen terecht bij Ondernemersimpuls Noord-Groningen. Van belang is dat de ondernemer in één van de 9 gemeenten woont of onderneemt. De te verstrekken financiering dient bij te dragen aan behoud of het creëren van werkgelegenheid in Noord-Groningen.

Marco Smit, algemeen directeur Economic Board Groningen over Ondernemersimpuls: ‘Het is een financieringsvorm die bij uitstek past bij ondernemers en ZZP-ers in Noord-Groningen. Naar ons idee vormt het een goede aanvulling op bancaire financiering of initiatieven zoals Kredietunies.’

Het gaat om financieringen tot ongeveer EUR 50.000 en daarmee zijn al veel ondernemers geholpen, zo leert de praktijk in andere provincies.

Smit vervolgt: ‘Het is vaak het laatste steuntje dat ondernemers nodig hebben om te groeien en te innoveren. En dat is waar Economic Board Groningen voor staat: ondernemers helpen om vanuit hun eigen kracht te ondernemen en door te groeien!‘

Binnen dit project is de samenwerking gezocht met een aantal andere partijen: Kredietbank Nederland verstrekt het krediet aan de ondernemer en het Ondernemershuis Noord-Groningen begeleidt de ondernemer bij de aanvraag. Bij deze organisatie konden MKB-bedrijven via de gemeente al een beroep doen op de zogenaamde bedrijvendokter, waarbij de gemeente de eerste adviesdag vergoedt. Deze dienstverlening wordt nu verder uitgebreid.

Ook gaan de adviseurs van Ondernemersimpuls nauw samenwerken met Eemsdelta\EZ. Zij zullen daarvoor op dezelfde etage van het Eemsmondgebouw in Delfzijl  gevestigd zijn. Mocht u dat wensen, dan kunnen wij u ook in contact brengen met een adviseur van Ondernemersimpuls.

Meer informatie vindt u op de website: www.ondernemersimpulsnoordgroningen.nl.

Bel voor een afspraak met Eemsdelta\EZ:

0596 - 63 91 18

Snel naar

Delfzijl
Appingedam
Loppersum

Privacyverklaring