QTS neemt datacenters in Eemshaven en Groningen over (01-05-2019)

logo
Zoeken

QTS neemt datacenters in Eemshaven en Groningen over (01-05-2019)

QTS Realty Trust, een vooraanstaand provider van datacenter-oplossingen, heeft de uitbreiding aangekondigd van haar internationale activiteit met de acquisitie van twee operationele datacenters in de Eemshaven en Groningen. 

De locatie in Eemshaven waar QTS zich zal vestigenQTS verwierf deze twee datacentercenters uit handen van TCN SIG Telehousing B.V. voor circa $44 miljoen, met inbegrip van afsluitkosten. “De datacenter-sector is in toenemende mate een globale business geworden, met name voor de hyperscale-klanten waar wij op aansturen. Met name de Europese markt heeft een aanzienlijke stijging van de vraag laten zien, waarbij 2018 een recordjaar is geweest qua absorptie op alle vier de grootste Europese markten”, aldus Chad Williams, bestuursvoorzitter en CEO van QTS. 

De twee datacentercenters liggen in Groningen en in de Eemshaven. Nederland is binnen Europa nog steeds een van de topmarkten voor gebruikers van datacenters vanwege de concurrerende nuts- en exploitatiekosten, de beschikbaarheid van duurzame elektriciteitsbronnen, en de nabijheid van uiteenlopende connectiviteitsmogelijkheden naar andere grote Europese markten toe.

De faciliteit in de Eemshaven, die momenteel leegstaat, is oorspronkelijk aangelegd om één enkele hyperscale-huurder te accommoderen, en heeft een uitgebouwde capaciteit van circa 20 bruto megawatt aan vermogen en 10.500 m2 aan datacenter-ruimte met verhoogde vloer. De faciliteit is strategisch gelegen naast diverse datacenter-toepassingen en zeer dicht bij de landingspunten van diverse transatlantische glasvezelkabels die toegang geven tot diverse markten in Europa en Noord-Amerika. QTS verwacht in de eerstkomende kwartalen investeringen te doen voor de herstart van de faciliteit om het datacenter in de Eemshaven vervolgens eind 2019 te kunnen positioneren met verkoopbare capaciteit. 

“Wij heten QTS van harte welkom in de regio Noord-Nederland”, aldus Robert van Tuinen, Manager Strategy & Business Development – Groningen Seaports NV. “Groningen Seaports NV exploiteert de Eemshaven, waar sprake is van een aanzienlijke toename in de belangstelling alsmede activiteiten van globale providers van hyperscale-datacenters die gebruik willen maken van het aanwezige dichte onderzeese glasvezelnetwerk dat mogelijkheden biedt voor connectiviteit met de omliggende Europese markten. QTS heeft in de Verenigde Staten een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd; wij zien ernaar uit haar verdere uitbreiding te ondersteunen in het kader van de doorlopende groei van de datacenter-markten in de Eemshaven en in Groningen.”

In combinatie met de acquisitie van de twee datacenters is QTS ook een partnership aangegaan met Zentrys Group B.V. (“Zentrys”), een in Nederland gevestigd datacenterbedrijf dat de afgelopen vijf jaar de dagelijkse bedrijfsvoering van de faciliteiten in Groningen en de Eemshaven voor haar rekening heeft genomen. Zentrys zal ter plaatse datacenter-operations, onderhoud en customer support blijven leveren voor de beide overgenomen faciliteiten. Verder is QTS een afzonderlijke partnership aangegaan met Eurofiber, een internationale leverancier van glasvezelinfrastructuur, die lokale sales- en marketingsupport zal leveren naast een  connectiviteit op de glasvezel. 

Over QTS

QTS Realty Trust, Inc. (NYSE: QTS) is een provider van zeer uiteenlopende datacenter-oplossingen met in totaal meer dan 550.000 m2 aan zeer grootschalige datacenter-ruimte in eigendom in Noord-Amerika en Europa. Via haar software-gedefinieerde technologieplatform kan QTS infrastructuuroplossingen, connectiviteit en klantenservice leveren aan bedrijven in hyperscale-technologie alsmede andere ondernemingen en overheidsinstellingen.

Bron: Groningen Seaports 

Bel voor een afspraak met Eemsdelta\EZ:

0596 - 63 91 18

Snel naar

Delfzijl
Appingedam
Loppersum

Privacyverklaring