Ruim negen ton subsidie voor twee bedrijven in Farmsum (14-05-2019)

logo
Zoeken

Ruim negen ton subsidie voor twee bedrijven in Farmsum (14-05-2019)

De provincie Groningen trekt negen ton subsidie uit voor twee bedrijven in Farmsum. Gipsrecyclebedrijf GipsRec ontvangt bijna € 313.000 voor de vestiging in Farmsum. Chemiebedrijf ChemCom Industries kan een subsidie van bijna € 593.000 tegemoet zien voor productie-uitbreiding. 

GipsRec

GipsRecRecyclebedrijf GipsRec is in maart begonnen op de nieuwe locatie in Farmsum, waar het oude gipsplaten, gipsblokken en gasbeton omvormt tot herbruikbaar gips. Het grootste deel van de productie vindt zijn weg naar de gipsplatenindustrie. Hierdoor ontstaat een kringloop die grondstoffen bespaart. De klantenkring van GipsRec bestaat uit nationale en internationale afvalsorteerbedrijven, sloopbedrijven en milieudiensten. Het plan is om het gerecyclede gips nog breder inzetbaar te maken, onder andere in de landbouw. De vestiging van GipsRec levert naar verwachting twee nieuwe arbeidsplaatsen op. 

ChemCom Industries

Chemiebedrijf ChemCom Industries maakt onder meer harsen voor de groene, houtverwerkende industrie, superplasticisers voor de beton- en gipsindustrie en tussenproducten voor de chemische industrie. Het bedrijf heeft driemaal eerder subsidie ontvangen, waaronder in 2016, voor de bouw van een installatie voor de productie van een milieuvriendelijk oplosmiddel. De huidige subsidiebijdrage is hier een vervolg op en zorgt ervoor dat de productiecapaciteit van het groene chemieproduct glycamal meer dan verdubbelt. Met de uitbreiding verbetert ChemCom Industries haar concurrentiepositie. Naar verwachting komt er één nieuwe arbeidsplaats bij. 

Groningen@Work

De bijdragen voor GipsRec en ChemCom komen uit de Regionale Investeringssteun Groningen (RIG). De investering in deze twee bedrijven betekent een versterking voor het groene bedrijfscluster in de Eemsdelta. De RIG maakt onderdeel uit van Groningen@Work, het provinciale programma voor economie en arbeidsmarkt 2016-2019, dat als doel heeft de regio economisch te versterken en zoveel mogelijk mensen aan het werk te helpen. 

Bron: provincie Groningen

Bel voor een afspraak met Eemsdelta\EZ:

0596 - 63 91 18

Snel naar

Delfzijl
Appingedam
Loppersum

Privacyverklaring