Startup Community in Delfzijl opgericht (30-05-2018)

logo
Zoeken

Startup Community in Delfzijl opgericht (30-05-2018)

Afgelopen week is de Community Ondernemerschap Eemsdelta opgericht. Deze community gaat startups en bedrijven in de Eemsdelta ondersteunen met de inzet van een groot netwerk en kennisuitwisseling, maar ook met huisvesting. Het doel van deze community is om ondernemende studenten en startende ondernemers in Noord-Groningen met elkaar in contact te brengen en een plek te bieden waar ze met elkaar kunnen ondernemen. De Economic Board Groningen ondersteunt de community.

De stichting wil startups op weg helpen en bedrijvigheid in de Eemsdelta stimuleren. Het bestuur van de stichting bestaat uit Erik Poelstra, Arnold en Karla Wielenga. Arnold en Karla zijn eigenaar van netwerkorganisatie Eemshaven.info en hebben een groot netwerk opgebouwd in de Eemsdelta regio. Erik Poelstra is eigenaar van Maalwerk Koffie. “We willen ervoor zorgen dat startende bedrijven in deze regio kunnen groeien”, aldus Erik. “Er is veel kennis en expertise aanwezig in de Eemsdelta. Met de stichting proberen we dit samen te brengen op één plek, zodat veel huidige en ook nieuwe ondernemers hiervan kunnen profiteren. De nieuwe starterscommunity biedt advies en praktische hulp. Ook gaan we events organiseren waar sprekers hun kennis delen over thema’s waar vanuit de beginnende ondernemers vraag naar is.”

De volgende stap: betaalbare huisvesting

De stichting is nu opgericht. De volgende stap is het creëren van een eigen plek waar de startups kunnen werken. De Eemsdelta heeft veel te bieden. Maar een plek speciaal voor startende bedrijven is er nog niet. Erik woont in Delfzijl en wil voor zijn eigen bedrijf graag een locatie in de directe omgeving openen. “We zoeken nu naar de meest geschikte locatie voor betaalbare werkplekken en kantoorunits. Hierover zijn we in gesprek met een aantal partijen. Ik verwacht dat we binnenkort meer nieuws hebben!” Ralph Steenbergen, bekend van de Big Building en initiatiefnemer van het pop-up warenhuis De Grote Roltrap in de stad Groningen, is als expert namens de EBG betrokken bij dit nieuwe initiatief. Na de Eemsdelta is de Hogeland-regio aan de beurt.

Wilt u meer weten? Stuur dan een e-mail naar info@ebgn.nl

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Bel voor een afspraak met Eemsdelta\EZ:

0596 - 63 91 18

Snel naar

Delfzijl
Appingedam
Loppersum

Privacyverklaring