Subsidie Waddenfonds voor groene waterstof (18-12-2018)

logo
Zoeken

Subsidie Waddenfonds voor groene waterstof (18-12-2018)

Het Waddenfonds heeft een subsidie van ruim vijf miljoen Euro toegekend om op het Chemie Park op grotere schaal groene waterstof te produceren. Dat meldt Chemie Park Delfzijl op hun website. 

Nouryon en Gasunie New Energy doen onderzoek naar de mogelijkheden voor een 20 megawatt waterelektrolyse-unit om duurzaam geproduceerde elektriciteit om te zetten in 30 miljoen m3 groene waterstof per jaar. De zo geproduceerde waterstof kan worden ingezet voor de verdere verduurzaming van de chemische industrie, energievoorziening en mobiliteit. Men verwacht eind 2019 een definitief investeringsbeslissing.

“Dit is een enorme opsteker voor het project en de regio en geeft vertrouwen aan klanten, leveranciers en andere financiers. De kans dat Groningen de eerste regio wordt met een groene waterstoffabriek is hiermee aanzienlijk dichterbij gekomen. Zo kunnen we gezamenlijk bouwen aan verduurzaming, groei en toekomstbestendige werkgelegenheid van de industrie in het Noorden,” aldus Marcel Galjee, directeur Energie van Nouryon op de website van het Chemie Park.

Volgens de website is de samenwerking van Nouryon en Gasunie een belangrijke stap om dit op gang te brengen en is de keuze voor Chemie Park Delfzijl een logische. Beide partijen vullen elkaar aan op gebied van expertise, een sterke visie op de verduurzaming van waardeketens en een actieve rol in de overgang naar een CO2-neutrale economie.

Bron: Chemiepark Delfzijl

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Bel voor een afspraak met Eemsdelta\EZ:

0596 - 63 91 18

Snel naar

Delfzijl
Appingedam
Loppersum

Privacyverklaring