Vastgoed-ontwikkelaar Rory Bertram wil Delfzijl mooier én duurzamer maken (08-04-2019)

logo
Zoeken

Vastgoed-ontwikkelaar Rory Bertram wil Delfzijl mooier én duurzamer maken (08-04-2019)

Opnieuw heeft Rory Bertram (36) met zijn vastgoedinvesteringsmaatschappij Breadstone een belangrijke aankoop gedaan in Delfzijl. Hij heeft het complete terrein met leegstaande panden van het vroegere Delfzicht/Ommelander Ziekenhuis aangekocht. Het is nog niet helemaal zeker wat hij met de grond gaat doen, daarover zijn gesprekken gaande met de gemeente Delfzijl. Maar mogelijk komen er tijdelijke woningen voor managers en werknemers van grote bedrijven actief in de Eemsdelta. Óf er komt permanente, duurzame huisvesting of anders zorgappartementen.

Rory Bertram van BreadstoneWat het ook wordt: Rory Betram is vast van plan er iets moois neer te zetten, waar men later in Delfzijl met gepaste trots naar zal kijken. Net zoals hij de afgelopen vier jaar al meer projecten heeft opgeleverd in Delfzijl waar hijzelf in elk geval met veel tevredenheid op terug kijkt. Zoals de renovatie van het Eemsmondgebouw aan de Duurswoldlaan, het oude havengebouw aan de Noordersingel of een onderwijspand aan de Visserijweg. Nu is het ziekenhuisterrein aan de beurt.

Het ziekenhuis in Delfzijl werd in 1968 geopend als Delfzicht Ziekenhuis. Veertig jaar later, in 2008, ging het op in de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG). In 2015 volgde de overname door Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), waarbij de naam wel behouden bleef. Een jaar later startte de bouw van een nieuw ziekenhuis in Scheemda, dat vorig jaar werd geopend.

De OZG locaties in Delfzijl kwam daardoor vrij en Rory Bertram mag nu als nieuwe eigenaar van een historisch stukje grond, waar veel Noord-Groningers herinneringen aan hebben, nadenken over een andere invulling.

‘Bij de aankoop van het ziekenhuisterrein heb ik veel steun gehad van bureau Eemsdelta\EZ, waar de gemeente Delfzijl haar afdeling Economisch Zaken heeft ondergebracht. Ik ken de heer Jan Mooi, die mij wees op het terrein, de contacten met de oude eigenaar heeft gelegd en de voorbereidingen binnen de gemeente heeft gecoördineerd. Hij heeft mij de afgelopen jaren vaker begeleid, waardoor het voor een investeerder zoals ik - zelf niet woonachtig in Delfzijl - een stuk gemakkelijker wordt om hier zaken tot ontwikkeling te brengen’, vertelt Rory Bertram.

Hij woont zelf in het midden van het land, maar hij voelt zich met zijn investeringsmaatschappij helemaal thuis in Delfzijl. ‘Wat mij hier aanspreekt, is de mentaliteit van de mensen, van het bedrijfsleven en de proactieve houding van de gemeente. Ik voel mij dus uitstekend thuis in het Noorden’, vertelt Bertram.

De naam van zijn bedrijf luidt: “Breadstone”. ‘Dat verwijst naar het feit dat ik uit een ondernemersfamilie kom, de zesde generatie. Mijn voorouders waren vooral actief als bakker of in het brood. Maar ik zit in stenen. Vandaar de naam: Breadstone’, glimlacht Rory.

Het is niet zijn bedoeling om in korte tijd zo veel mogelijk geld te verdienen, en dan weer te vertrekken. ‘Als je vraagt naar mijn ambitie, dan zeg ik: ik creëer graag dingen! Van niets iets maken, dat vind ik het mooiste. Ik word er blij van als ik iets creëer om trots op te zijn.’

‘De panden die ik aankoop zijn vaak wel een uitdaging. Met ondernemerschap, creativiteit en verbinding naar partijen maken wij daar weer iets moois van. En we verduurzamen zo’n pand ook direct. We willen graag kwaliteit toevoegen, dáar zit voor ons de drijfveer’.

Uiteraard is het geen liefdewerk-oud papier. ‘Het moet financieel wel rendabel zijn, dat is de beste manier om het toekomstbestendig te laten zijn’, zo betoogt hij.

De komende weken gaat hij met de gemeente Delfzijl aan tafel om te kijken wat een aantrekkelijke invulling kan zijn voor de ziekenhuislocatie.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Bel voor een afspraak met Eemsdelta\EZ:

0596 - 63 91 18

Snel naar

Delfzijl
Appingedam
Loppersum

Privacyverklaring