Windkracht5 biedt groeikansen voor ondernemers (10-10-2018)

logo
Zoeken

Windkracht5 biedt groeikansen voor ondernemers (10-10-2018)

Groninger ondernemers kunnen binnenkort gebruik maken van het programma Windkracht5: Windkracht5 is ontwikkeld door Buro Bries en gaat startende sociaal ondernemers ondersteunen in het opbouwen van een rendabele, impact-gedreven onderneming.

Windkracht5 helpt startende sociaal ondernemers om van een mooi plan een nog mooiere onderneming te maken, met een toekomstbestendig verdienmodel. De provincie Groningen vindt het belangrijk om ondernemers te ondersteunen en geeft vanuit de Groninger Ondernemersregeling maximaal 5000 euro subsidie bij het volgen van een van de ontwikkelingsprogramma's. De subsidie kan door de ondernemer worden aangevraagd op de website van de provincie Groningen.

Inhoud programma Windkracht 5 

Het programma Windkracht 5 duurt een half jaar en bestaat uit een gezamenlijk weekend en een wekelijkse themadag. Tijdens de themadagen worden masterclasses, lezingen, coaching en workshops gegeven en gaan de ondernemers met de praktijk aan de slag. Het programma omvat de thema’s:

  • Waardepropositie + businessmodellen opzetten;
  • Bedrijfsvoering;
  • Marketing;
  • Professionele ontwikkeling van de ondernemer;
  • impactmeting;
  • individuele coaching. 

Groninger Ondernemersregeling 

De Groninger Ondernemersregeling bevat subsidies tot 5000 euro voor ondernemers die zich verder willen ontwikkelen en/of de (jeugd)werkloosheid willen verminderen door leerlingen een meester-gezeltraject aan te bieden. Hiervoor zijn diverse programma's erkend waar ondernemers een traject bij kunnen volgen. De provincie heeft eerder andere programma’s erkend als onderdeel van deze regeling. Ondernemers kunnen de subsidie aanvragen via de website.

Bron: provincie Groningen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Bel voor een afspraak met Eemsdelta\EZ:

0596 - 63 91 18

Snel naar

Delfzijl
Appingedam
Loppersum

Privacyverklaring