10 meter lange nieuwe bank siert de dijk van Delfzijl

De Stichting Maurits Fundatie heeft de bank gefinancierd en geschonken aan de gemeente. Wethouders Jan Menninga en Pier Prins namen de bank namens de gemeente in ontvangst.

Wethouders Jan Menninga en Pier Prins: "We zijn ontzettend blij met de nieuwe bank die we vandaag in ontvangst hebben mogen nemen. De kustzone bij Delfzijl is de afgelopen jaren binnendijks en buitendijks ingrijpend veranderd. Zo is het stadsstrand vergroot en is op de versterkte zeedijk een boulevard aangelegd die toegankelijk is voor fietsers en wandelaars. Wie wil uitrusten of wil genieten van het prachtige uitzicht over de Eems, kan dit nu doen op deze nieuwe bank. De boulevard krijgt zo steeds meer aankleding." 

Bankje op de dijk
Wethouders Jan Menninga en Pier Prins en namens de stichting de heren A. van Zanten (met pet), secretaris en S. Helfrich, voorzitter.

Geschonken door de Stichting Maurits Fundatie

De bank is gefinancierd door de Stichting Maurits Fundatie en geschonken aan de gemeente. Deze stichting stimuleert nationale en internationale contacten tussen personen en/of groepen uit Delfzijl en omstreken. De stichting zet zich ook in voor projecten waar de samenleving in Delfzijl en omstreken zo veel mogelijk van profiteert. Het plaatsen van de nieuwe bank op de dijk in Delfzijl is hier een voorbeeld van. 

Mannen op een bankje