Action in Delfzijl verhuist naar het centrum

De Action verhuist in het najaar van 2021 naar het centrum van Delfzijl. Als gemeente gaan wij op de plek waar de Action nu staat appartementen bouwen. Lees hieronder het persbericht.

Persbericht

Vandaag heeft wethouder Annalies Usmany haar handtekening gezet onder de definitieve overeenkomst voor de aankoop van de Action aan de Nieuweweg 12 in Delfzijl. De Action verhuist in het najaar van 2021 naar de hoek Oranjestraat-Waterstraat in het centrum van Delfzijl. De huidige locatie van de Action valt in het plangebied van programma Centrum Zuidoost.

Annalies Usmany zet handtekening onder overeenkomst voor aankoop Action

Wethouder Annalies Usmany: "Met de verhuizing van de Action wordt weer een volgende stap gezet in de realisatie van Centrum Zuidoost. De gemeente heeft plannen om op de huidige locatie van de Action appartementen te realiseren. De ontwikkeling hiervan is in volle gang en naar verwachting kunnen begin 2022 de eerste beelden worden gepresenteerd. De verkoop van de appartementen zal naar verwachting een jaar later starten. Daarnaast zorgt de verhuizing van de Action naar het centrum van Delfzijl voor een versterking van het winkelaanbod in het centrum. Ik ben dan ook blij dat we vandaag de definitieve overeenkomst hebben ondertekend."

De gebiedsontwikkeling Centrum Zuidoost wordt mede mogelijk gemaakt met een bijdrage uit Nationaal Programma Groningen.

Centrum Zuidoost

Kijk voor meer informatie over Centrum Zuidoost op onze website.

Annalies Usmany heeft overeenkomst getekend voor aankoop Action