Alle huishoudens hebben sinds 21 februari de gemeentelijke belastingaanslag voor 2023 ontvangen

Alle huishoudens van de gemeente Eemdelta hebben sinds 21 februari de gemeentelijke belastingaanslag voor 2023 ontvangen.

Een belastingaanslag is een (digitale) brief, waarop staat hoeveel en voor welke verschillende belastingen je de gemeente moet betalen. Naast deze brief heb je ook een belastinggids ontvangen. In dit boekje staat meer informatie over de belastingen die je aan de gemeente moet betalen.

Ben je niet in staat om de gemeentelijke belastingen te betalen?

Als je een laag netto-inkomen hebt (op bijstandsniveau) en geen of weinig eigen vermogen, kun je een verzoek om kwijtschelding doen. De gemeente kan dan besluiten dat je de gemeentelijke belastingen niet of niet helemaal hoeft te betalen. Kijk voor meer informatie over kwijtschelding op eemsdelta.nl/kwijtschelding-belastingen.

Wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde?

Dit moet binnen 6 weken nadat wij de aanslag hebben gestuurd. Je kunt heel gemakkelijk zelf bezwaar maken via het online formulier op onze website. Kijk voor meer informatie op eemsdelta.nl/bezwaar-belastingaanslag.

Heeft je gebouw aardbevingsschade die nog niet hersteld is?

Stuur dan jouw schaderapport naar de gemeente. Wij trekken het schadebedrag af van de WOZ-waarde. Daarnaast trekken we eenmalig €2.500 extra af voor de overlast die je door de schade hebt.

Meer informatie over de belastingaanslag

Ga voor alle actuele informatie over de belastingaanslag en tarieven naar eemsdelta.nl/belastingen. Liever telefonisch contact? Bel dan naar 14 0596.