Benieuwd naar de kilo's afval en ledigingen van je grijze container?

Wil je weten hoeveel kilo's afval je sinds 1 januari 2023 hebt aangeboden met de grijze container? En hoe vaak die geleegd (lediging) is? Je kunt hier op 2 manieren achter komen.

Kilo's en ledigingen bekijken in de Omrin Afvalapp

Heb je de Omrin Afvalapp al geïnstalleerd op je smartphone of tablet? Dan kun je vanaf de dag dat je je account geactiveerd hebt de aangeboden kilo's en ledigingen bekijken. De kilo's en ledigingen in de periode vóór het activeren van je account zie je niet in de afvalapp. Die kun je bij ons opvragen.

Kilo's en ledigingen opvragen bij de gemeente

Wil je de kilo's en ledigingen weten van de periode voordat je de afvalapp hebt geactiveerd? Of maak je geen gebruik van de Omrin Afvalapp? Stuur dan een mail met je adresgegevens naar afvalscheiden@eemsdelta.nl. Of bel met de gemeente via telefoonnummer 14 0596 (zonder netnummer). Wij sturen je binnen 5 werkdagen per post een overzicht van je kilo's afval en ledigingen.

Maak ook gebruik van de Omrin Afvalapp

7100 inwoners gebruiken de Omrin Afvalapp al om hun kilo's en ledigingen in te zien. Heb je de afvalapp nog niet? Download en activeer die dan alsnog!

Omrin Afvalapp installeren en account aanmaken

Download de gratis Omrin Afvalapp via Google Play of de App Store. Vul vervolgens je postcode en huisnummer in en maak een account aan. Om het account te activeren vraag je een QR-code aan. Je krijgt binnen 3 á 4 werkdagen een brief thuis met hierin de QR-code. In de brief lees je hoe je je account activeert. Heb je je account geactiveerd en daarna afval in de grijze container aangeboden? Dan duurt het enkele werkdagen voordat je de lediging en het aantal kilo's afval in de afvalapp ziet. Kijk voor meer informatie op de pagina afvalapp

Heb je hulp nodig bij het installeren van de afvalapp? 

Mail dan naar afvalscheiden@eemsdelta.nl.