Bericht van burgemeester Ben Visser over Oekraïne

Burgemeester Ben Visser begon vanavond de raadsvergadering met een steunbetuiging aan de mensen in Oekraïne.

Bericht van burgemeester Ben Visser over Oekraïne: 

Beste inwoners,

De ontwikkelingen in Oekraïne volgen we op de voet. We zijn geschokt door de beelden en het raakt ons diep. Het gemeentebestuur leeft mee met de bevolking van Oekraïne, de mensen die op de vlucht zijn en met inwoners uit onze gemeente die uit Oekraïne komen of zich zorgen maken om geliefden die daar nog zijn. Het is bewonderenswaardig hoe de dappere Oekraïners hun land met moed en kracht verdedigen.

Op dit moment weten we nog niet wat er op ons afkomt. We kijken samen hoe we kunnen helpen, door diverse vormen van hulp te bieden of waar het kan opvang te regelen. 
We blijven als bestuur de ontwikkelingen volgen en wensen iedereen die betrokken is bij de oorlog in Oekraïne of op welke manier daar de gevolgen van ondervindt, veel sterkte. 

Vlag Oekraïne gehesen op de drie gemeentehuizen

Op de foto: Als uitdrukking van onze verbondenheid en als steun aan de mensen van Oekraïne hees mevrouw Kappen (Oekraïense) vandaag de Oekraïense vlag bij het gemeentehuis in Delfzijl in het bijzijn van burgemeester Ben Visser en de heer Kappen. Ook bij de gemeentehuizen in Appingedam en Loppersum en bij het gebouw van Werkplein Fivelingo hangt de vlag van Oekraïne.