Compensatieregeling culturele instellingen

Heeft jouw culturele instelling financiële schade door corona en is de instelling gevestigd in Eemsdelta? Dan kun je tot en met 10 oktober 2021 bij de gemeente een vergoeding aanvragen.

Wat houdt de regeling in?

Veel culturele instellingen hebben weinig of geen inkomsten gehad door de coronamaatregelen. Daardoor heeft jouw instelling misschien financiële problemen. De gemeente ondersteunt in veel gevallen met een vergoeding.

Deze regeling heet: compensatieregeling corona culturele instellingen, 1e halfjaar 2021. Je kunt de vergoeding gebruiken als schadecompensatie óf als investering voor een nieuwe aanpak of boost. 

Voor wie is de regeling?

De regeling geldt alleen voor culturele instellingen en evenementenorganisaties die:

  • zijn gevestigd in de gemeente Eemsdelta én
  • in de 1e helft van 2021 coronaschade hebben geleden (1 januari tot en met 30 juni).

Amateurkunstverenigingen en kleine evenementenorganisaties

Amateurkunstverenigingen en kleine evenementenorganisaties kunnen gebruik maken van een eenvoudige regeling. Door een aanvraag te doen komen zij automatisch in aanmerking voor een eenmalige vaste vergoeding.

Middelgrote en grote culturele instellingen en evenementenorganisaties

Voor (middel)grote culturele instellingen en evenementenorganisaties is een uitgebreidere regeling opgesteld. Bij de aanvraag moeten deze organisaties meer informatie aanleveren.  

Hoe werkt het?

Je kunt de vergoeding tot en met 10 oktober aanvragen door het aanvraagformulier en eventuele bijlagen te mailen naar coronaloket@eemsdelta.nl.

De gemeente heeft alle culturele organisaties geïnformeerd. Heeft jouw organisatie geen bericht gekregen? Stuur dan een mail naar coronaloket@eemsdelta.nl. Je ontvangt dan meer informatie en het aanvraagformulier. Ook kun je via dit mailadres je vragen stellen.