De geschiedenis van bedrijven in Eemsdelta

Wil je meer weten over de geschiedenis van een bedrijf in de gemeente Eemsdelta? Dat kan op woensdag 6 oktober bij het ´Loket Gedane Zaken – Geschiedenis van werkend Groningen´ in het raadhuis in Appingedam. Meld je wel van tevoren aan.

Ben je bijvoorbeeld benieuwd naar een oude fabriek in jouw woonplaats, de bakkerij die vroeger in jouw huis zat of het bedrijf van jouw familie? Kom dan op woensdag 6 oktober naar het Loket Gedane Zaken – Eemsdelta. Tijdens het bezoek laten wij jou in 15 minuten zien welke bronnen er in de gemeentearchieven zijn om onderzoek te doen naar de geschiedenis van een bedrijf. Meld je wel van tevoren aan.

Hoe meld ik mij aan?

  1. Ga naar de website van de Maand van de Groninger Geschiedenis en klik op de knop aanmelden. Kies uit de verschillende mogelijkheden een tijdstip. Je kunt kiezen uit momenten van 15 minuten.
  2. Stuur daarna een e-mail naar jeroen.hillenga@eemsdelta.nl. Zet in het onderwerp van de e-mail ‘Loket Gedane Zaken’. Schrijf in de e-mail over welk bedrijf jij een vraag hebt en wat jouw vraag is. Op deze manier kunnen wij jouw vraag goed voorbereiden. We behandelen alleen vragen over bedrijven in de gemeente Eemsdelta. 
  3. Kom op woensdag 6 oktober met maximaal 2 personen naar het raadhuis van Appingedam op de tijd die je hebt afgesproken.

Waar moet ik zijn?

Loket Gedane Zaken – Geschiedenis van werkend Groningen is alleen op 6 oktober in het raadhuis aan de Wijkstraat 36 in Appingedam.

Maand van de Groninger Geschiedenis

De gemeente Eemsdelta en Groninger Archieven richten het ´Loket Gedane Zaken – Eemsdelta´ in voor de Maand van de Groninger Geschiedenis. Kijk voor meer informatie op de website van de Maand van de Groninger Geschiedenis.