Doe ook mee met de World Cleanup Day op zaterdag 18 september

Op zaterdag 18 september tussen 09.00 en 12.00 uur kunnen verenigingen en scholen meedoen aan de World Cleanup Day. Door samen zwerfafval op te ruimen ontstaat er een schone en opgeruimde woonomgeving. 

De gemeente Eemsdelta doet mee aan de World Cleanup Day. Om deze dag voor onze gemeente tot een succes te maken, zijn wij op zoek naar leden van verenigingen en scholen die op zaterdag 18 september vanaf 09.00 tot 12.00 uur hieraan mee willen doen.

Grote schoonmaakbeurt

De World Cleanup Day is een initiatief van de Plastic Soup Foundation. Tijdens deze wereldwijde opruimactie geeft Nederland samen met ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt. 

Bijdrage voor (verenigings)kas 

Verenigingen en scholen die meedoen aan de actie ontvangen een eenmalige vergoeding van € 100,-. Voorwaarde is wel dat er minimaal vijf leden van de vereniging of school meedoen met de schoonmaakactie. De gemeente levert de materialen die hiervoor nodig zijn en we zorgen ervoor dat we het verzamelde afval ophalen.

Belangstelling?

Verenigingen en scholen die mee willen doen kunnen zich tot en met woensdag 8 september aanmelden door een e-mail te sturen naar de gemeente Eemsdelta via afvalscheiden@eemsdelta.nl of door te bellen naar 14 0596. Vermeld in de opgave:

  • met hoeveel personen je wilt deelnemen. Graag ook het aantal volwassenen/kinderen doorgeven.
  • het bankrekeningnummer van de vereniging/school, aangevuld met naam, adres en woonplaats.
  • de naam van de contactpersoon en het telefoonnummer.

De World Cleanup Day wordt volgens de dan geldende coronamaatregelen georganiseerd. Als deze dag niet door kan gaan, dan informeren wij je hierover.

Zwerfvuil opgeruimd