Een dag vol leuke activiteiten bij Fietsfestival Eemsdelta

Fietsen is fijn! Je bent lekker in beweging, blijft langer gezond en zelfstandig en je houdt contact met andere mensen. Daarom organiseert Huis voor de Sport Groningen op 30 september het fietsfestival Eemsdelta in Delfzijl.

Het fietsfestival bestaat uit leuke en sportieve activiteiten. Zo kun je bijvoorbeeld een e-bike, duofiets, driewielfiets of racerunner uitproberen en fietsend een smoothie maken op een smoothie bike. Kortom: een gezellige en actieve dag! Kom je ook?

Activiteiten

Het programma van het fietsfestival bestaat uit diverse activiteiten. Zo vertelt een beweegcoach welke beweegmogelijkheden er zijn in de gemeente Eemsdelta. Tijdens het festival zijn ook verschillende fietsen beschikbaar, zodat je onder begeleiding een proefrit kan maken. De organisatie Fietsmaatjes is bijvoorbeeld aanwezig met duofietsen, er zijn leveranciers met driewielfietsen en Uniek Sporten Uitleen is er met een handbike en racerunner. Ook is de Fietsersbond aanwezig. Tijdens het fietsfestival wordt ook aandacht besteed aan de Week tegen Eenzaamheid. Wie behoefte heeft aan een goed gesprek is welkom bij de huiskamergesprekken van Cadanz Welzijn. Het kan allemaal tijdens het fietsfestival!

Praktische informatie

Het fietsfestival wordt gehouden op vrijdag 30 september in de sporthal van de Brede School Noord, Waddenweg 4, in Delfzijl. Het festival duurt van 13.00 tot 16.00 uur. Meedoen aan de activiteiten is gratis en aanmelden is niet nodig.

Meer weten?

Wil je meer informatie over het fietsfestival? Neem dan contact op met de beweegcoach in de gemeente Eemsdelta, Kirsten Pheifer van Huis voor de Sport Groningen via e-mailadres: k.pheifer@hvdsg.nl of telefoonnummer: 06-83134875. Wil je meer weten over andere beweeg activiteiten in de gemeente Eemsdelta? Kijk dan op de website van Eemsdelta Beweegt.

Fietsers