Ervaar je geur- of geluidshinder van bedrijven?

Heb je geur- of geluidsoverlast van bedrijven in jouw omgeving? Met de Hinderapp zie je meteen of de overlast al gemeld is en waar het wordt ervaren.

Is de overlast nog niet gemeld? Doe dit dan makkelijk en snel via hinderapp.nl.

Hinderapp

De Hinderapp is ontwikkeld door de gemeenten Eemsdelta en Het Hogeland, provincie Groningen en Omgevingsdienst Groningen (ODG). Door de Hinderapp te gebruiken, kunnen zij zien wat er in jouw woonomgeving gebeurt. Dat is belangrijke informatie bij het maken van nieuwe provinciale of gemeentelijke plannen of het aanpassen ervan. Ook help je mee jouw omgeving veiliger en schoner te houden.

Kaart

Nieuw in de Hinderapp is dat je, zonder inloggen, op een kaart van jouw omgeving ziet waar op dat moment geur- en geluidsoverlast is gemeld. Zelf melding doen is simpel. Geef na inloggen aan waarvan je overlast ervaart en geef een korte omschrijving. Is jouw melding een milieuklacht? Dan word je via de Hinderapp op de hoogte gehouden.

Staat van Groningen

De informatie die via de Hinderapp binnenkomt, is ook te zien op de website De Staat Van Groningen. Hier staat informatie in cijfers en op kaarten over bijvoorbeeld het milieu in de provincie Groningen.

Melden via telefoon

Het blijft ook mogelijk om via de telefoon melding te doen van geur- of geluidsoverlast van bedrijven. Bel naar de Milieuklachtenlijn van de ODG via telefoonnummer 050 318 00 00.

Hinderapp
De Hinderapp.