Expositie Sponsland in gemeentehuis Delfzijl

Ben jij benieuwd hoe onze wereld er over 100 jaar uit kan zien, wanneer de zeespiegel stijgt en extreme regenbuien tot overstromingen leiden? Dat bekijk je in de tijdelijke expositie Sponsland in het gemeentehuis in Delfzijl.

Van woensdag 1 tot vrijdag 17 juni zie je in de hal van het gemeentehuis van Delfzijl de expositie Sponsland. Deze werd vanochtend geopend door wethouder Hans Ronde. In de expositie wordt vooruitgekeken naar het jaar 2121. In het cultuurhistorisch rijke landschap van Groningen staan we aan de vooravond van grote veranderingen. Veranderingen die te maken hebben met de ontwikkeling van het klimaat.

Een andere wereld

De reizende tentoonstelling Sponsland laat ons zien hoe onze wereld er over 100 jaar uit kan zien, wanneer de zeespiegel stijgt en extreme regenbuien tot overstromingen leiden. Wanneer hitte steden onprettig maakt om in te verblijven. Wat de invloed van langdurige droogte op de kwaliteit van natuur en landbouwproductie is. En welke gevolgen verzilting, veenoxidatie en inklinking op het Groninger land hebben.

Iets voor jou?

Bekijk dan de expositie gratis in de hal van het gemeentehuis in Delfzijl, tijdens openingstijden van het gemeentehuis. Kijk voor de tijden onderaan deze pagina.

Meer weten?

Ga dan naar de website van Sponsland.

Wethouder Hans Ronde met eetbare producten uit de zee, zoals zeekraal en zeewier.
Wethouder Hans Ronde met eetbare producten uit de zee, zoals zeekraal en zeewier.