Feestelijke opening postergalerij Aardgasvrije woningen

Wethouder Meindert Joostens opende vandaag in de Duurzame Demowoning de postergalerij 'Aardgasvrije woningen in Eemsdelta'. In deze demowoning aan de Heerestraat 17 in Middelstum hangen posters met verhalen van bewoners die hun woning aardgasvrij gemaakt hebben.

Lees hieronder het persbericht.

Feestelijke opening postergalerij Aardgasvrije woningen in Eemsdelta

Wethouder Meindert Joostens opende op woensdag 13 oktober de postergalerij 'Aardgasvrije woningen in Eemsdelta'. In de Duurzame Demowoning aan de Heerestraat 17 in Middelstum hangen een twintigtal posters met verhalen van bewoners van diverse woningen die hun woning aardgasvrij gemaakt hebben. Eerder dit jaar deed de gemeente een oproep aan inwoners van Eemsdelta om hun ervaringen hierover te delen.

Verhalen en tips uit de eerste hand

Wethouder Meindert Joostens: 'De gemeente Eemsdelta vindt duurzaamheid belangrijk. Als inwoners hun woning aardgasvrij willen maken of energie willen besparen, dan ondersteunen wij hen hierbij. Dat ruim twintig huishoudens hun kennis en ervaringen hierover hebben gedeeld, is een waardevolle aanvulling. In de expositieruimte bij de Duurzame Demowoning in Middelstum kunnen bezoekers zich laten inspireren door deze verhalen.'

Vaak zijn deze aardgasvrije woningen ook op afspraak te bezoeken. Zo kunnen belangstellenden uit de eerste hand horen hoe bijvoorbeeld een warmtepomp werkt en dat door het isoleren van woningen energie en geld te besparen valt.

Duurzame Demowoning

In de Duurzame Demowoning zijn ook voorbeelden te zien van energiebesparende maatregelen, zoals verwarmingsinstallaties, isolatiematerialen en zonnepanelen. Daarnaast is er informatie over subsidies en leningen voor energiebesparing en duurzaamheid, over het Regionaal Energieloket, lokale energie-coöperaties en andere duurzame projecten in de gemeente Eemsdelta. De Demowoning zelf wordt volgend jaar aardgasvrij gemaakt en verduurzaamd. Het project Duurzame Demowoning is mogelijk gemaakt door middelen uit het Programma Aardgasvrije Wijken en het Nationaal Programma Groningen (NPG).

Openingstijden expositieruimte

De expositieruimte in de Duurzame Demowoning is van maandag tot en met vrijdag op afspraak open tussen 10.00 en 16.00 uur. Inwoners van Eemsdelta kunnen voor het maken van een afspraak mailen naar duurzamedemowoning@eemsdelta.nl.

Einde persbericht.

Heb je vragen?

Bel of mail ons, dan helpen we je graag verder. De gegevens staan onder deze pagina.

Wethouder Meindert Joostens knipt een lint door als opening van de postergalerij.