Gemeente Eemsdelta locatie voor lancering Groninger Scheurkalender

De Groninger Scheurkalender heeft voor de gemeente Eemsdelta gekozen als locatie om de kalender voor het jaar 2022 te lanceren. De Groninger Scheurkalender is voor Groningers en door Groningers.

Inzenders worden voor de kalender opgeroepen te laten zien wat hun beweegt. Daarom geen logischer locatie dit jaar dan de nieuwe gemeente Eemsdelta. Als het ergens in beweging is, is het wel in Eemsdelta. Van het nieuwe strand in Delfzijl tot aan de bouw van een nieuw theater en een samensmelting van de drie gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum.

Burgemeester Gerard Beukema geeft aan verheugd te zijn met het feit dat Eemsdelta dit jaar gastgemeente is van zo’n mooi initiatief als de Groninger Scheurkalender. "Al jaren zenden veel van onze inwoners in en zien we hun bijdrage terug in edities van de scheurkalender. De beelden die ook in de uitgave van dit jaar in de kalender te zien zijn van onze gemeente laten de pracht en rijkdom zien. De haven, de Eems en het historisch erfgoed, maar ook de rijkdom aan ruimte die onze nieuwe gemeente te bieden heeft zie je er in terug. Ik roep onze inwoners dan ook op om ook dit jaar weer volop in te zenden."

Locatie

Ieder jaar worden de inzenders op een bijzondere locatie uitgenodigd om samen de nieuwe scheurkalender te vieren. Dit jaar vindt dit feestje dus plaats in de gemeente Eemsdelta. Tijdens deze presentatie krijgen diverse partners van de scheurkalender de gelegenheid ook hun verbondenheid met Groningen te laten zien. Maar misschien wel belangrijker is het moment dat inzenders zelf op zoek gaan naar hun ingezonden foto. Want niemand weet of zijn/haar foto ook door de jury geselecteerd is. Als het lukt, wordt ook dit jaar door Arriva (trotse partner van de scheurkalender) weer een speciale trein - gratis vervoer - ter beschikking gesteld. Als definitieve locatie voor de kalenderpresentatie worden nog een aantal verschillende locaties overwogen. Lastig kiezen, omdat ze stuk voor stuk meer dan de moeite waard zijn.

Zend jouw foto in

Iedereen die dat leuk vindt kan een foto voor de kalender inzenden. De foto dient het antwoord te zijn op de vraag 'wat beweegt jou in Groningen?' Foto's waar een verhaal in zit, maken de meeste kans door de jury geselecteerd te worden. Het streven is dat iedere inzender met maximaal 1 foto in de kalender staat. Maar het is toegestaan meerdere foto's in te sturen. Er kan tot half augustus 2021 ingezonden worden. Daarna maakt de jury een selectie. Het inzenden van foto's kan via de website van de Groninger Scheurkalender

De voorkant van de Groninger Scheurkalender van 2021