Gemeente zoekt vrijwilligers bij verjagen van roeken

In onze gemeente leven een aantal roekenkolonies, die voor overlast zorgen. Als gemeente willen wij ze verjagen naar een plek waar ze minder overlast veroorzaken. Help jij mee om deze roeken te verjagen? Meld je dan vóór 21 november aan.

Roeken

De roek is een kraaiachtige vogel en is een beschermd diersoort. Ze leven graag dichtbij bewoonde gebieden en in grote groepen. Roeken die zich bij woningen nestelen, zorgen voor geluidsoverlast of takafval.

Verhuizen

Wij gaan de roeken verhuizen naar plekken waar ze minder overlast veroorzaken. Op overlastlocaties worden de nesten van de roeken weggehaald en verplaatst. Roeken die een nest willen bouwen, worden verjaagd. Dit gebeurt in de periode januari tot ongeveer maart.

Vrijwilligers

Om het verjagen succesvol te kunnen doen, hebben we vrijwilligers nodig die ons dagelijks, tijdens de schemering, willen helpen. Je kunt ons helpen met verjagen bij jou in de buurt door je aan te melden als vrijwilliger. Onder begeleiding van een roekendeskundige zorgen we samen dat we de overlast door roeken beperken. 

Aanmelden en meer informatie

Wil je ons helpen? Meld je dan voor 21 november aan als vrijwilliger door te mailen naar gemeente@eemsdelta.nl of door ons te bellen op 14 0596 (zonder netnummer).

Wil je meer informatie? We beantwoorden je vragen graag. Hiervoor kun je bij ons terecht via dezelfde contactgegevens hierboven.

Roek
De roek.