Gemeenteraad neemt in juni besluit over NPG Programma Eemsdelta

De visie van de gemeente Eemsdelta staat in het Lokaal Programma Eemsdelta.
In juni gaat de gemeenteraad van Eemsdelta het programma vaststellen en ook bepalen wat de belangrijkste uitgangspunten voor nieuwe plannen en projecten moeten zijn.

Het Nationaal Programma Groningen (NPG) is opgericht als investering voor de toekomst van Groningers in het aardbevingsgebied. Maar aan welke plannen en projecten moet het budget van Het Nationaal Programma Groningen uitgegeven worden? De visie van de gemeente Eemsdelta staat in het Lokaal Programma Eemsdelta.

In juni gaat de gemeenteraad van Eemsdelta het programma vaststellen en ook bepalen wat de belangrijkste uitgangspunten voor nieuwe plannen en projecten moeten zijn. In 2021 worden de plannen en NPG projecten verder uitgewerkt in overleg met de gemeenteraad, ondernemers en andere inwoners. 

De afgelopen jaren hebben inwoners en organisaties meegedacht over de toekomst van hun gemeente in de dorpenronde van Loppersum, de stadsvisie van Appingedam en uitvoeringsagenda van Delfzijl.  Met deze opbrengst bouwt de gemeente Eemsdelta nu verder. Centrale thema's voor Eemsdelta zijn leefbaarheid, economie en werk, sterke centra en mooie dorpen en wijken waar het goed wonen en leven is.

Voorbeelden NPG-projecten

Animatiefilm Lokaal Programma Eemsdelta - NPG