Geslaagde netwerkbijeenkomst voor ondernemers Eemsdelta

Ondernemers uit Appingedam, Delfzijl, Loppersum en Middelstum namen 4 oktober deel aan de eerste netwerkbijeenkomst voor ondernemers in de gemeente Eemsdelta. De titel van de bijeenkomst was 'Samen op één lijn'.

Geslaagde netwerkbijeenkomst voor ondernemers Eemsdelta

Als je gemeenten samenvoegt tot een nieuwe gemeente, betekent dat niet dat iedereen elkaar direct kent en vindt. De gezamenlijke ondernemersverenigingen organiseerden daarom deze netwerkbijeenkomst. Ze waren te gast bij het Werkbedrijf Eemsdelta in Appingedam. Elkaar leren kennen, tips, kansen en problemen delen, allemaal om te werken aan een sterke toekomst voor de centrumkernen. Elk centrum heeft een eigen identiteit, maar ondernemers willen ook samenwerken om de centra te versterken. 

Versterken van de centra

Op de bijeenkomst waren rond de 80 mensen. Ondernemers uit alle 4 de centra waren goed vertegenwoordigd. Dagvoorzitter Reinier Doornbos verwelkomde de aanwezigen en gaf het woord aan de voorzitter of vertegenwoordiger van de ondernemersverenigingen en aan wethouder Annalies Usmany-Dallinga. Zij heeft de versterking van de centra in Eemsdelta in haar portefeuille. Vanuit het Werkbedrijf werd  de uitnodiging gedaan aan de ondernemers voor verdere kennismaking en een rondleiding op de locatie. 

Alle sprekers gaven aan meer te willen samenwerken vanuit het gezamenlijk doel om inwoners en bezoekers te stimuleren om elke kern te bezoeken en te genieten van het moois dat de vier kernen bieden. Samen op één lijn dus. 

Netwerkbijeenkomst met veel mensen
Aanwezigen op de netwerkbijeenkomst