Groninger Scheurkalender 2022 gelanceerd

In gastgemeente Eemsdelta is vrijdag 26 november de Groninger Scheurkalender 2022 gepresenteerd tijdens een feestelijke bijeenkomst in theater de Molenberg in Delfzijl. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan burgemeester Gerard Beukema. 

Lees hieronder het persbericht.

Groninger Scheurkalender 2022 gelanceerd in Theater De Molenberg in Delfzijl

De Groninger Scheurkalender met bijzondere foto's van Groningen, gemaakt door Groningers, is inmiddels een begrip. Dit jaar werd voor de 7e editie zelfs een recordaantal van 3.000 foto's ingestuurd waaruit een jury een selectie heeft gemaakt. Het resultaat is een scheurkalender geworden, die het enthousiasme van heel veel Groningers 365 dagen in beeld brengt. Bijzondere plekjes, gedichten en verhaaltjes met een persoonlijke emotionele waarde. Vanwege de coronamaatregelen heeft de organisatie ervoor gekozen voor een meer ingetogen opzet van de uitreiking en om het aantal gasten te beperken.

Lancering 

Beukema gaf aan trots te zijn dat de uitreiking in de nieuwe gemeente Eemsdelta plaatsvindt en het initiatief op die manier ondersteunt. Gerard Beukema: "De gemeente Eemsdelta is volop in beweging en er gebeuren zoveel mooie dingen. Bijvoorbeeld het nieuwe stadsstrand van Delfzijl dat is verbonden met het centrum door middel van de nieuwe brug en boulevard. Deze blikvangers passen goed in de Groninger Scheurkalender. Het is mooi om te zien dat zoveel inwoners uit onze gemeente al jaren inzenden ‘wat hun beweegt’ en zo de pracht en diversiteit van Eemsdelta in beeld brengen."

Burgemeester Beukema reikte vervolgens de eerste kalender uit aan George Dijk uit Appingedam. De inwoner van de gemeente Eemsdelta mocht tot zijn grote verrassing een toelichting geven op zijn inzending voor de Groninger Scheurkalender. Na afloop van het officiële programma ontvingen alle inzenders een kalender en vervolgens bladerden de aanwezigen  vol spanning op zoek naar hun inzending. Met zo nu en dan een vreugdekreet: 'Ik sta erin!'

Einde persbericht.

Lancering Groninger scheurkalender