Herinnering: aanvragen energietoeslag en energiefonds

Heb je moeite met het betalen van de energierekening? Vraag de energietoeslag van € 1300,- aan en/of maak gebruik van het energiefonds.

Hieronder herinneren we je aan de informatie rond energietoeslag en het energiefonds. Kijk of je in aanmerking komt. Ook vind je informatie voor als je hulp nodig hebt bij het (online) aanvragen. Er is ook een gemeentelijk Informatie- en adviespunt Geldzaken voor als je te maken hebt met (dreigende) geldzorgen. Lees verder voor meer informatie.

De eenmalige energietoeslag 2022

De eenmalige energietoeslag van € 1300,- is bedoeld om huishoudens met een laag inkomen (maximaal 120% van het bijstandsniveau) te helpen met het betalen van hun energierekening. Kijk op eemsdelta.nl/energietoeslag of je voor deze toeslag in aanmerking komt en over hoe je de toeslag kunt aanvragen. Laat die € 1300,- niet liggen.

Tot wanneer kan je de energietoeslag aanvragen? Dit kan tot en met 31 december 2022.

Heb je vragen over de energietoeslag? Mail dan naar energietoeslag@eemsdelta.nl of bel met het Sociaal Plein Eemsdelta via (0596) 63 90 10. Het Sociaal Plein is van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 12.00 uur bereikbaar. Wij helpen je graag.

De eenmalige energietoeslag 2023

Ook in 2023 komt het Rijk met een eenmalige energietoeslag. De voorwaarden om voor deze toeslag in aanmerking te komen, zijn nog niet bekend. In januari 2023 komt de gemeente met meer informatie voor haar inwoners.

Het energiefonds

Heb je aantoonbaar hogere energielasten? Of is de eenmalige energietoeslag niet voldoende om de energierekening te kunnen betalen? Maak dan gebruik van het gemeentelijk energiefonds door een tegemoetkoming aan te vragen. Je kunt de tegemoetkoming met terugwerkende kracht vanaf 1 april 2022 tot en met 31 december 2022 ontvangen. Iedere situatie is anders en daardoor verschilt de hoogte van de tegemoetkoming. Kijk op eemsdelta.nl/energiefonds of je voor deze tegemoetkoming in aanmerking komt en lees meer informatie over hoe je de aanvraag kunt doen.

Tot wanneer kan je een tegemoetkoming aanvragen? Je kunt tot en met 31 maart 2023 een maandelijkse tegemoetkoming voor hogere energiekosten aanvragen.

Heb je vragen over het energiefonds? Mail dan naar energiefonds@eemsdelta.nl of bel met het Sociaal Plein Eemsdelta via (0596) 63 90 10. Het Sociaal Plein is op werkdagen tussen 8.30 en 12.00 uur bereikbaar. Wij helpen je graag.

Hulp nodig bij het (online) aanvragen energietoeslag of het energiefonds?

Kan je hulp krijgen bij het (online) aanvragen van de energietoeslag of het energiefonds? Ja, dat kan. Ga naar een van de gratis spreekuren van het Steunpunt Administratie van Cadanz Welzijn. De spreekuren zijn:

  • iedere dinsdag van 13.30 tot 16.30 uur in de bibliotheek in Appingedam (Professor R.P. Cleveringaplein 5).
  • iedere woensdag van 9.00 tot 12.00 uur in De Kajuit in Delfzijl (Prins Bernhardlaan 26a).

Hulp nodig bij geldzorgen?

Neem bij (dreigende) geldzorgen contact op met het gemeentelijk Informatie- en adviespunt Geldzaken via telefoonnummer (0596) 85 69 03 of mail naar geldzaken@eemsdelta.nl.