Hulp voor ondernemers in coronatijd

Veel ondernemers hebben in de coronacrisis problemen doordat ze minder verkopen. Daarom biedt de overheid een paar regelingen, waarmee ondernemers een vergoeding of lening kunnen krijgen.

Belastingen en leges van de gemeente

Kun je door de coronacrisis de belasting of leges van de gemeente niet op tijd betalen? Vraag dan uitstel van betaling voor ondernemers aan. 

Meteen regelen

Andere regelingen

Steun- en herstelpakket

Het kabinet helpt werkenden en werkgevers om door deze moeilijke tijd heen te komen. Kijk op de website van de Rijksoverheid over het steun- en herstelpakket voor ondernemers.

Tozo-regeling

Als ondernemer kun je tijdelijk financiële hulp krijgen via de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). Kijk hiervoor op de pagina over de Tozo-regeling.

Coronaloket

De gemeente Eemsdelta opent op 1 maart 2021 een speciaal loket om ondernemers in de gemeente extra te ondersteunen.  Medewerkers van economische zaken, inkomen en het Ondernemershuis staan klaar om ondernemers te helpen in deze voor hen zo moeilijke situatie. Dat kan bijvoorbeeld gaan over de aanvraag van regelingen, problemen met geldzaken, het zoeken naar nieuwe manieren om te verdienen, of over plannen die ondernemers willen organiseren.

Hoe bereik je het coronaloket?

Als ondernemer kun je op twee manieren contact zoeken met het gemeentelijke coronaloket. Via het telefoonnummer 14 0596 of e-mailadres coronaloket@eemsdelta.nl kun je aanmelden voor een gesprek over jouw situatie. Bij dat gesprek is er een medewerker bij van Economische zaken, van Inkomen en van het Ondernemershuis. Deze drie personen helpen je verder!