Informatiemarkt Eemsdelta helpt Oekraïne maandag 25 april in Eemsdeltahal

Op maandag 25 april is vanaf 19.00 uur de informatiemarkt 'Eemsdelta helpt Oekraïne' in de Eemsdeltahal in Delfzijl. Wil je iets betekenen als vrijwilliger, een actie organiseren of een bestaande hulporganisatie ondersteunen? Dan ben je van harte welkom. Ook bestaande hulporganisaties zijn uitgenodigd.

Lees hieronder het persbericht

Informatiemarkt Eemsdelta helpt Oekraïne maandag 25 april in Eemsdeltahal in Delfzijl

De oorlog in Oekraïne en de gevolgen daarvan raakt ons zeer. In de gemeente Eemsdelta leven veel mensen mee met iedereen die getroffen is door de oorlog. We merken dat inwoners, ondernemers en organisaties graag iets willen doen voor de Oekraïners in onze gemeente of voor de Oekraïners in hun thuisland. Er worden al veel hulpacties gehouden en donaties gedaan.

Eemsdelta helpt Oekraïne

Om de initiatieven samen te brengen en uit te wisselen organiseren de gemeente Eemsdelta met de Stichting Groningen Helpt Oekraïne een informatiemarkt op maandag 25 april 2022 in de Eemsdeltahal in Delfzijl. Burgemeester Ben Visser: "Op deze bijeenkomst staat verbinding centraal. Het uitwisselen van ideeën en initiatieven, het op gang brengen van samenwerking en het bundelen van krachten. Eemsdelta helpt Oekraïne."  

Informatie over hulpacties

Medewerkers van de gemeente Eemsdelta  zijn aanwezig om informatie en uitleg te geven over de gemeentelijke aanpak. De Stichting Groningen Helpt Oekraïne geeft informatie over de verschillende projecten van de stichting. Vrijwilligers die iets willen betekenen voor de Oekraïense vluchtelingen kunnen zich tijdens de informatiemarkt aanmelden bij de stichting. Meer informatie over de Stichting Groningen Helpt Oekraïne is te vinden op de website Groningen Helpt.

Bestaande hulp- en maatschappelijke organisaties worden uitgenodigd aanwezig te zijn op de informatiemarkt om informatie te geven aan de bezoekers over initiatieven en acties. Organisaties kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar: gebiedsregie@eemsdelta.nl. 

Bezoek de informatiemarkt

Inwoners van Eemsdelta die iets willen betekenen als vrijwilliger, een actie willen organiseren of ondersteuning willen bieden aan een bestaande hulporganisatie worden van harte uitgenodigd om de markt te bezoeken. Aanmelden is niet nodig! Burgemeester Ben Visser opent de informatiemarkt maandag 25 april om 19.00 uur.

Waar en wanneer?

Waar: Eemsdeltahal, Handelskade West 26 in Delfzijl
Datum en tijd: maandag 25 april 2022 van 19.00 tot 22.00 uur
Aanmelden: via mail naar gebiedsregie@eemsdelta.nl