Inwonersenquête 2021 succesvol verlopen

In september en oktober hebben 14.000 inwoners een vragenlijst kunnen invullen over het wonen en leven in de gemeente Eemsdelta. 28% van deze inwoners heeft de vragenlijst ingevuld. Op dit moment bekijken we de uitkomsten. Daarna zullen we deze delen. Lees hieronder meer hierover.

In september en oktober hebben 14.000 inwoners een vragenlijst kunnen invullen over het wonen en leven in de gemeente Eemsdelta. De gemeente wil steeds meer plannen en beleid maken met inwoners en daarvoor is het nodig te weten hoe inwoners denken over het wonen en leven in hun dorp of wijk. "De opkomst is groot en dat is positief", aldus wethouder Jan Menninga: "Dit laat zien dat mensen een bijdrage willen leveren aan de thema's die wij als gemeente hebben uit te voeren. Met een reactiehoogte van 28% zitten we boven de grens die we nodig hebben om betrouwbare uitspraken te kunnen doen. De uitkomsten kunnen we daardoor beschouwen als een goede afspiegeling van onze inwoners. Ik wil dan ook iedereen bedanken die de vragenlijst heeft ingevuld!"

Verwerking van de uitkomsten

Op dit moment worden de antwoorden verwerkt tot bruikbare informatie voor de gemeente. Zodra dat is afgerond, presenteren we op hoofdlijnen wat er uit het onderzoek is gekomen via ons Gemeentenieuws, onze website en sociale media. Vervolgens gaan we met de uitkomsten aan de slag om te kijken wat er nodig is voor eventueel beleid of het maken van plannen. Hierbij is het mogelijk dat we inwoners gaan betrekken bij het proces.

Prijsuitreiking deelname vragenlijst

Inwoners die de vragenlijst invulden, konden meedoen aan een actie om een tablet te winnen. De trekking is inmiddels gedaan en de tablet is overhandigd door wethouder Jan Menninga.  

Wethouder Jan Menninga overhandigt een tablet aan de inwoner die de prijs gewonnen heeft.