Inwonersenquête Eemsdelta 2021

De gemeente wil graag weten hoe inwoners het wonen en leven in hun straat, dorp of buurt ervaren en doet daarom een onderzoek via een vragenlijst. Vanaf 23 augustus ontvangen 15.000 inwoners deze enquête via de post. De antwoorden willen we gebruiken voor het maken van nieuwe plannen. Ontvang je deze vragenlijst? Vul hem in!

Waarom dit onderzoek?

De gemeente vindt het belangrijk om plannen samen met inwoners te maken. Via het onderzoek willen we daarom bijvoorbeeld graag te weten komen hoe tevreden je bent over je leefomgeving, of je wel eens overlast ervaart, maar ook of je je af en toe eenzaam voelt. Een onderzoek als dit zullen wij minimaal eens in de vier jaar herhalen. Zo blijven wij op de hoogte van de wensen en ideeën van onze inwoners en blijven onze plannen aansluiten op wat er leeft en speelt in onze gemeente. 

Enquête invullen kan op twee manieren

Iedereen die de enquête ontvangt, kan deze vragenlijst schriftelijk of digitaal invullen. Alle antwoorden worden zonder persoonlijke gegevens gebruikt voor ons onderzoek. 

Uitkomst 

Inwoners die de enquête ontvangen, hebben tot en met vrijdag 1 oktober 2021 om aan het onderzoek mee te doen. Alle reacties verwerken we in het najaar. Een samenvatting van de uitkomsten plaatsen we in het voorjaar van 2022 in het Gemeentenieuws in huis-aan-huiskrant de Eemsbode en op onze socialemediakanalen. Vervolgens gaat de gemeente aan de slag met alle uitkomsten voor het maken van nieuwe plannen. 

Meer weten?

Mocht je vragen hebben over het onderzoek, dan kun je contact opnemen met I&O Research. Dit is het bedrijf dat in opdracht van de gemeente het onderzoek doet. Dit kan via telefoonnummer 0800-0191 of e-mail: helpdesk@ioresearch.nl

Afbeelding Inwonersenquête