Inwonersvragenlijst Eemsdelta 2023

De gemeente wil graag weten hoe inwoners het wonen en leven in hun straat, dorp of buurt ervaren en doet daarom een onderzoek via een inwonersvragenlijst. Vanaf 3 oktober ontvangen 14.000 inwoners de vragenlijst via de post. In dit nieuwsbericht lees je er meer over.

De antwoorden willen we gebruiken voor het maken van nieuwe plannen. Ontvang je de vragenlijst? Vul hem in!

Waarom dit onderzoek?

De gemeente vindt het belangrijk om plannen samen met inwoners te maken. Via het onderzoek willen we daarom bijvoorbeeld graag te weten komen hoe tevreden je bent over je leefomgeving, of je wel eens overlast ervaart, maar ook of je je af en toe eenzaam voelt. Een onderzoek als dit zullen wij minimaal eens in de twee jaar herhalen. Zo blijven wij op de hoogte van de wensen en ideeën van onze inwoners en blijven onze plannen aansluiten op wat er leeft en speelt in onze gemeente.

Hoe kun je de vragenlijst invullen?

Iedereen die de vragenlijst ontvangt, kan de vragenlijst schriftelijk of digitaal invullen. Alle antwoorden worden zonder persoonlijke gegevens gebruikt voor ons onderzoek.

Geen vragenlijst ontvangen?

Inwoners die geen vragenlijst ontvangen, kunnen helaas niet mee doen aan het onderzoek. Het verspreiden van de inwonersenquête gaat via een steekproef, zodat we daarna een representatieve uitkomst hebben voor alle inwoners in de gemeente.  

Wat doen wij met de uitkomst?

Inwoners die de vragenlijst ontvangen, hebben tot en met 7 november 2023 om aan het onderzoek mee te doen. Alle reacties verwerken we in het najaar. Een samenvatting van de uitkomsten plaatsen we in het voorjaar van 2024 in het Gemeentenieuws in huis-aan-huiskrant de Eemsbode en op onze socialemediakanalen. Vervolgens gaat de gemeente aan de slag met alle uitkomsten voor het maken van nieuwe plannen.

Meer weten?

Heb je vragen over het onderzoek? Neem dan contact op met I&O Research. Dit is het bedrijf dat in opdracht van de gemeente het onderzoek doet. Dit kan via telefoonnummer 0800-0191 of email: helpdesk@ioresearch.nl