Jeannette Blijdorp-Jonker ontvangt zilveren Erepenning na jarenlange inzet DelfSail

Op zaterdag 15 juni, voorafgaand aan het Captains Diner, reikte burgemeester Ben Visser de zilveren Erepenning uit aan mevrouw Jeannette Blijdorp-Jonker.

Betrokken vanaf allereerste editie van publieksevenement DelfSail

Mevrouw Blijdorp is vanaf het allereerste begin betrokken bij de organisatie van het maritieme evenement DelfSail en heeft er mede voor gezorgd dat DelfSail is uitgegroeid tot het grootste publieksevenement in Noord-Nederland met honderdduizenden bezoekers. 

Zesmaal aan het roer

Vanaf de tweede editie van DelfSail is mevrouw Blijdorp verantwoordelijk voor het aantrekken van de tall ships en co├Ârdineert zij de gehele organisatie van het evenement. De opeenvolgende edities van DelfSail werden steeds populairder met als hoogtepunt de vijfde editie in 2009 die werd vereerd met een bezoek van Koningin Beatrix. Bij de zesde editie was ze niet betrokken. Het bestuur van DelfSail heeft er alles aan gedaan om haar terug te halen naar DelfSail. Bij de huidige zevende editie staat zij weer aan het roer. Nu niet voor de algehele organisatie, maar zij is wel als directeur verantwoordelijk voor het aantrekken van de tall ships. Dit zal de laatste DelfSail editie zijn waar zij bij is betrokken. 

Ontvangst zilveren Erepenning

Als blijk van waardering voor haar inzet en de manier waarop zij invulling heeft gegeven aan de organisatie van ons maritieme evenement DelfSail ontvangt zij de derde zilveren Erepenning van de gemeente Eemsdelta.