Kennismakingsbericht van Ben Visser

Onze nieuwe burgemeester Ben Visser kijkt uit naar de kennismaking met de inwoners, ondernemers, organisaties en verenigingen. Hij wil graag horen wat er leeft en speelt in de gemeente Eemsdelta.

Hieronder lees je de kennismakingsbrief van Ben Visser.  
De brief staat ook in de Eemsbode, Eemslander en Ommelander Courant.

Kennismaken met burgemeester Ben Visser 

Beste inwoners, ondernemers, organisaties en verenigingen,

Hartelijk dank voor de mooie en warme ontvangst die wij als gezin tot nu toe hebben ervaren. Ik heb de afgelopen periode al regelmatig rondgereden en rondgekeken in het gebied. Plezierige en hartelijke gesprekken heb ik gevoerd met inwoners op straat, met medewerkers van de gemeente en met mensen uit de politiek. Dit geeft ons goede moed en ik ben ervan overtuigd dat we ons hier thuis gaan voelen. 

Goede moed hebben we ook nodig in de tijd waarin we leven. In de toespraak die ik heb gehouden bij mijn installatie heb ik daar ook over gesproken. Goede moed brengt ons verder. Met hoop, vertrouwen en vooral liefde kunnen we verder bouwen aan onze mooie gemeente Eemsdelta. 

Er liggen voor het gemeentebestuur grote opgaven. Er is veel werk te verrichten. Ik wil samen met de wethouders, raadsleden, medewerkers van de gemeente en vooral samen met u de schouders er onder zetten. Ik kijk uit naar de uitdagingen en zal er alles aan doen om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de gemeente Eemsdelta. Doorpakken waar dat kan, zorgvuldig besturen met oog voor elk mens en elke situatie, dichtbij de inwoners. 

Ik vind het belangrijk om burgemeester te zijn van iedereen. Je mag zijn zoals je bent. Dat geeft onze gemeente kleur en karakter! Ik wil u de komende maanden graag leren kennen. Ik hoop u snel te ontmoeten, binnen de mogelijkheden van de huidige coronaregels. Graag tref ik u in uw eigen dorp, wijk, onderneming, organisatie of vereniging. Ik kijk erg uit naar deze gesprekken en hoor graag wat er leeft en speelt in uw omgeving. Ik wil uw verhalen horen bij een kop koffie of bijvoorbeeld wandelend in het gebied. Aarzelt u niet om mij uit te nodigen voor een ontmoeting. Kan ik u niet fysiek spreken, dan zijn er digitale mogelijkheden. 

Het burgemeestersambt is een dienend ambt. Voor mij wil dat zeggen dat ik vanuit het diepst van mijn hart de inwoners van Eemsdelta wil dienen. En dat ik er voor u zal zijn in goede en slechte tijden. Samen met u wil ik bouwen aan de bloei van onze mooie gemeente en aan een sterke gemeenschap in al haar verscheidenheid waar niemand tussen wal en schip valt. Ik ben dankbaar dat ik uw burgemeester mag zijn! 

Hartelijke groet, 

Ben Visser 
Burgemeester gemeente Eemsdelta