Kindcentrum De Kronkelaar grijpt net naast winst Schoolgebouw van het Jaar 2022

Kindcentrum De Kronkelaar in Wagenborgen is 1 van de 3 schoolgebouwen die genomineerd was voor de Schoolgebouw van het Jaar 2022 prijs. De Kronkelaar heeft helaas de prijs niet gewonnen, maar wij zijn ontzettend trots op de nominatie en het horen tot de top 3.

De jury had De Kronkelaar genomineerd omdat ze het een architectonisch sterk ontwerp vinden, dat goed aansluit bij de historie en de omgeving van de locatie. Architectenbureau Onix NL heeft het gebouw ontworpen. De Jury: "Het dak is niet alleen een verwijzing en een vriendelijk aanzicht voor de omgeving, ook in het interieur is het als dak herkenbaar en draagt het bij aan de oriëntatie, de ruimtelijke beleving en het binnenklimaat. Het gebouw biedt een interessante plattegrond, die het mogelijk maakt rond te lopen, te dwalen en te ontdekken. Verder waardeert de jury de grote flexibiliteit die het gebouw biedt, nu en in de toekomst, alsook de aardbevingsbestendigheid."

Luchtfoto van Kindcentrum de Kronkelaar.
Kindcentrum de Kronkelaar in Wagenborgen.

Buitenterrein

Het terrein rondom De Kronkelaar is ontworpen door LAOS. Het gebouw en de buitenruimte zijn gezamenlijk ontworpen. Hierdoor past het gebouw mooi in de omgeving. 

Wij feliciteren Zuiderkroon in Hoogezand met de prijs. De prijs maakt onderdeel uit van de Architectenweb Awards 2022.

Luchtfoto van Kindcentrum de Kronkelaar en een groepje mensen.
Groepsfoto voor het Kindcentrum De Kronkelaar.