Klaar voor gebruik! Slimme laadpleinen in Eemsdelta, Het Hogeland en Westerkwartier

Heb je een elektrische auto? Je kunt die nu opladen op 'slimme laadpleinen' in Loppersum en Middelstum.

Op ‘slimme' laadpleinen kunnen rijders van elektrische auto’s niet alleen de accu opladen maar ook elektriciteit teruggeven aan het elektriciteitsnet. Daarmee vangen we pieken in vraag en aanbod van elektriciteit op. Zo helpen deze slimme laadpleinen mee om meer ruimte op het net te krijgen. En meer ruimte op het net, betekent meer ruimte voor duurzame energie. Het slimme laadplein in Loppersum ligt bij de Albert Heijn aan het Pastoriepad 1, in Middelstum bij sporthal Hippolytushal aan de Coendersweg 27a. Ook in Uithuizen, Bedum en Zuidhorn, in onze buurgemeenten, zijn nu slimme laadpleinen.

Schoner vervoer

Wethouder Meindert Joostens: 'Al in 2035 kun je geen nieuwe benzine- of dieselauto meer kopen. De elektrische auto is dan onze belangrijkste troef. Een kwart van alle nieuwe auto's is nu al elektrisch. Er zijn veel laadpalen nodig om elektrische auto's van groene stroom te voorzien. Elektrische auto's van mensen die in de gemeente wonen, maar ook van mensen die van verder weg komen. Met deze 5 slimme laadpleinen werken we als gemeenten mee aan schoner vervoer. Ook nu al.'  

Bekijk het filmpje over elektrisch rijden!

Mevrouw Anne van der Wal heeft inmiddels ervaring met elektrisch rijden. 'Een elektrische auto went eigenlijk net zo snel als elke andere auto.' Kijk voor het filmpje op eemsdelta.nl/laadpleinen.

Wethouder Meindert Joostens op het slimme laadplein in Loppersum.

De Proeftuin Slimme Laadpleinen is mede mogelijk gemaakt door de gemeenten Eemsdelta, Het Hogeland en Westerkwartier, provincie Groningen, Nationaal Kennisplatform Laadinfrastructuur, ministerie van Infrastructuur en Milieu, De Coöperatieve Laadpaal, Energie VanOns, Nationale Agenda Laadinfrastructuur, ELaadNL en projectbureau Over Morgen.

Wethouder Meindert Joostens op het slimme laadplein in Loppersum