Koninklijke Onderscheiding voor de heer Henk Bolt

Vrijdagmiddag om 14.00 uur heeft burgemeester Gerard Beukema de heer Bolt verrast met een Koninklijke Onderscheiding.

Zijne Majesteit de Koning heeft de heer Bolt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De burgemeester overhandigde de bijpassende versierselen. Vanwege de coronamaatregelen is het lintje opgespeld door de echtgenote van de heer Bolt. 

Opzienbarende vondsten 

Hij is een begrip in Appingedam en zeker bij de inwoners die belangstelling hebben voor de geschiedenis van de prachtige stad met haar beschermd stadsgezicht, vele monumenten en rijke historie. Hij is het wandelende archief van de geschiedenis van Appingedam en heeft een aantal opzienbarende vondsten gedaan, zoals de plaats van een kalkoven waar nu de voormalige brandweerkazerne staat en ook de regenwaterbak bij de Nicolaïkerk. 

De heer Bolt is als adviseur nauw betrokken bij Museum Stad Appingedam, waarbij ook zijn werk in de aankoopcommissie wordt gekenmerkt door gedegen en weloverwogen beslissingen. Voorheen was de heer Bolt ook bestuurslid van Museum Stad Appingedam.  
Momenteel maakt hij, eveneens als adviseur, deel uit van de 'Stichting tot behoud van Industrieel en Cultureel erfgoed Stad Appingedam'. Deze stichting houdt zich onder andere bezig met het in kaart brengen van het industrieel verleden. Ook houdt de stichting zich bezig met de renovatie van de Kalkoven aan de Dijkhuizenweg. Zijn bijdrage hierin is onmisbaar: hij blijft volop bezig met de toekomst van de geschiedenis van Appingedam.

De heer en mevrouw Bolt staan voor hun woning met een bos bloemen en het opgespelde lintje