Kranslegging verzetsmonument 't Zwaantje

Elk jaar organiseren de christelijke basisscholen een herdenking ter nagedachtenis aan Verzetsgroep Zwaantje. Dit jaar organiseerde basisschool Farmsumerborg uit Farmsum de herdenking. Op dinsdag 19 april van 15.30 tot 16.30 uur was de herdenking in de raadzaal van het gemeentehuis in Delfzijl en bij verzetsmonument 't Zwaantje.

Ben Visser met Jordy Schuurman en Amy Rolland bij monument ’t Zwaantje

Programma

Tijdens de herdenking in de raadzaal droegen de leerlingen van de school gedichten voor over oorlog en vrijheid. Burgemeester Ben Visser en René de Vries (gastspreker) hebben beiden een toespraak gehouden. Ter afsluiting in de raadzaal gaven een aantal leerlingen een presentatie over een wereld zonder oorlog. 
Bij het verzetsmonument buiten heeft burgemeester Ben Visser samen met twee leerlingen een krans gelegd. Ook het bestuur van Neptunus heeft een bloemstuk gelegd. Elex Kappen heeft namens de werkgroep 4 mei Delfzijl een roos gelegd. Alle leerlingen en overige aanwezigen legden aansluitend een roos bij het monument. Ter afsluiting een stilte van 2 minuten. 

Verzetsmonument 't Zwaantje

Het verzetsmonument 't Zwaantje is opgericht ter nagedachtenis aan de verzetsgroep Zwaantje, actief vanaf 1940. Door verraad werd de groep in 1943 opgepakt en afgevoerd. De verzetsgroep hield toen noodgedwongen op te bestaan. Het monument is geadopteerd door de christelijke basisscholen in Delfzijl en Farmsum. Ieder jaar organiseert één van hen de herdenking

Ben Visser met Jordy Schuurman en Amy Rolland bij het monument

Ben Visser met Jordy Schuurman en Amy Rolland bij monument ’t Zwaantje. 

Ben Visser met Jordy Schuurman en Amy Rolland bij het monument

Jordy Schuurman, Ben Visser en Amy Rolland voor het gemeentehuis in Delfzijl.

Jordy Schuurman Ben Visser en Amy Rolland voor het gemeentehuis in Delfzijl

Herdenking bij monument ’t Zwaantje.

Publieksfoto herdenking bij monument t Zwaantje