Leuke activiteiten tijdens de Week van Taal

Wat betekent laaggeletterdheid? Hoe maak je het bespreekbaar? En hoe verwijs je iemand door naar de juiste hulp? De Week van Taal (17 t/m 22 april) geeft antwoorden op al deze vragen en meer.

Alle taalhuizen in de provincie Groningen en Noord-Drenthe zetten de deuren wagenwijd open en laten zien hoe ze mensen helpen en ondersteunen bij laaggeletterdheid. 

Verrassende activiteiten

Taalmaatjes, vaak vrijwilligers, vertellen tijdens de Week van Taal wat ze doen en deelnemers vertellen over hun ervaringen met het Taalhuis. Er zijn allerlei leuke activiteiten. Zo kun je een VR-bril opzetten en zelf laaggeletterdheid ervaren, de collectie boeken in eenvoudige taal doorbladeren of een praatje maken met deelnemers en vrijwilligers. De Taalhuizen organiseren ook een brievenwasserette: organisaties kunnen hun brieven in de wasmand in het Taalhuis doen en laten onderzoeken op leesbaarheid. 

Programma 

  • Dinsdag 18 april in de bibliotheek in Appingedam van 10.00 tot 11.30 uur
  • Woensdag 19 april in de bibliotheek in Delfzijl van 10.00 tot 11.00 uur 
  • Woensdag 19 april in de bibliotheek in Loppersum van 14.00 tot 15.00 uur 

Iedereen is welkom en de koffie/thee staat klaar! Lijkt het jou leuk om zelf taalmaatje te worden? Dan ben je natuurlijk ook van harte welkom.

Wil je meer weten? 

Neem dan contact op met Taalhuiscoördinator Eemsdelta, Tonnie Postma - Jung: 06-51 07 71 18 of stuur een mailtje naar: ajt.jung@noorderpoort.nl.