Maak gebruik van webwinkel Kansshop

Heeft jouw huishouden een inkomen tot maximaal 120% van het voor jullie geldende bijstandsniveau? Mogelijk dat je producten en activiteiten kunt aanvragen.

Wethouder Hans Ronde heeft op woensdag 8 maart bij Kledingbank Maxima in Appingedam het startsein voor de 'Kansshop' gegeven. De Kansshop is een webwinkel voor huishoudens met een inkomen tot maximaal 120% van het voor hun geldende bijstandsniveau. Je kunt via de website van de Kansshop verschillende producten en activiteiten voor kinderen en volwassenen aanvragen, zoals een kinderfiets, een huisbezoek van de Energiebrigade Eemsdelta of een bezoek aan de kapper. Voor sommige producten of activiteiten is er een vergoeding en sommige producten zijn gratis. Met de Kansshop willen we een bijdrage leveren aan het voorkomen en bestrijden van armoede en sociale uitsluiting.

Welke organisaties doen mee?

In de Kansshop staan potjes en regelingen van verschillende organisaties overzichtelijk bij elkaar. Deze zijn van de gemeente, Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen en de stichtingen Leergeld Eemsdelta, Kledingbank Maxima Eemsdelta, Voedselbank Eemsdelta, Computerbank Eemsdelta, Petje af Eemsdelta en Jarige Job. De Kansshop biedt veel verschillende producten en activiteiten aan. Het aanbod en de aanbieders gaan we de komende tijd nog verder uitbreiden.

Hoe kun je toegang tot de Kansshop aanvragen?

Je kunt via de website van de Kansshop toegang voor de Kansshop aanvragen. Op deze website is ook meer informatie te vinden over de voorwaarden. Het product of de activiteit naar keuze kun je bij de winkel of organisatie met een QR-code betalen. De betaling wordt dan meteen geregeld.

Heb je vragen over de Kansshop?

Mail dan naar kansshop@eemsdelta.nl of bel met het Sociaal Plein Eemsdelta via telefoonnummer (0596) 63 90 10. Het Sociaal Plein is bereikbaar op werkdagen tussen 08.30 en 12.00 uur. Meer informatie vind je op de website van de Kansshop. 

Eerder konden huishoudens een beroep doen op de webwinkel 'Kans voor uw Kind'. Wethouder Hans Ronde: "Een belangrijk verschil is dat het aanbod van producten en activiteiten in de Kansshop behalve voor kinderen nu óók voor volwassenen is. We vinden dat iedereen in Eemsdelta mee moet kunnen doen, daarvoor zijn meerdere potjes en regelingen. Als gemeente gaan we samen met verschillende maatschappelijke organisaties het gebruik hiervan zo veel mogelijk stimuleren. Wat daarbij helpt is het aanbod van producten en activiteiten op één plek aan te bieden."

Hans Ronde voor computer
Wethouder Hans Ronde bij kledingbank Maxima