Meedenken over kust Eemsdelta

De komende jaren verandert mogelijk de inrichting van de Groote Polder tussen Borgsweer en Termunterzijl. Door klimaatverandering en zeespiegelstijging zijn maatregelen in het gebied nodig. 

Het idee is om de Groote Polder te verbinden met de Eems-Dollard. Ook zijn er plannen om recreatieboten weer door het centrum van Delfzijl te laten varen. Daarvoor moet de huidige spuisluis in Delfzijl een andere plek krijgen. Het project 'Eemszijlen' onderzoekt hiervoor de mogelijkheden. De ideeën worden in de loop van dit jaar uitgewerkt samen met de inwoners en ondernemers uit het gebied. 

Meedenken en meedoen

Meedenken en meedoen kan op allerlei manieren. Daarnaast zijn er ook formele inspraak-momenten. Kijk voor meer informatie op de website van de provincie Groningen.

In het project Eemszijlen werken de provincie Groningen, gemeente Eemsdelta, waterschap Hunze en Aa's, Het Groninger Landschap, Rijkswaterstaat en Groningen Seaports samen. Het project Kustontwikkeling Eemszijlen maakt deel uit van het programma Eems-Dollard 2050.

Groote Polder foto van de provincie Groningen
Groote Polder. Foto: provincie Groningen