Nieuwe rotonde op kruispunt Olingermeeden en Woldweg in gebruik

Ter hoogte van de aansluiting van Olingermeeden op de Woldweg in Appingedam is een nieuwe rotonde gemaakt. De rotonde is er gekomen om de verkeersstromen zo veilig mogelijk te maken.

Sinds gisteren is het omliggende wandel- en fietspad op de Woldweg in gebruik. Veilig Verkeer Nederland heeft daarom de leerlingen van kindcentrum Olingertil begeleid bij het overstreken op de nieuwe rotonde. Wethouders Jan Menninga en Hans Ronde hielpen hierbij. 

Wethouder Hans Ronde: "Voor een betere doorstroming van het verkeer op de Woldweg ter hoogte van de aansluiting met Olingermeeden is een rotonde hier een passende oplossing. We hebben namelijk te maken met meer verkeersbewegingen naar de kindcentra aan Olingermeeden."

Wethouder Jan Menninga: "Vanuit het programma Scholentransitie willen we daarbij ook voorzien in een zo veilig mogelijke verbinding naar de kindcentra. Met name als ook IKC OPwierde versterkt gaat worden, zullen er tijdelijk nog meer kinderen de Woldweg hier moeten oversteken. Met deze rotonde maken we het  ook voor onze kinderen een veiligere oversteek. Vandaag waren we hier om de leerlingen te helpen bij deze nieuwe situatie."

Veilige verkeersstromen vanuit Scholentransitie

Aan de Olingermeeden in Appingedam zitten Kindcentrum Olingertil en het nieuwe Kindcentrum RENN4. Wanneer in 2023 het gebouw van Kindcentrum OPwierde aan de Wethouder Olthoflaan versterkt wordt, zit de tijdelijke huisvesting van dit kindcentrum ook aan de Olingermeeden. De verschillende betrokken afdelingen van de gemeente en aannemer Schagen Infra hebben het ontwerp en de realisatie van deze rotonde in bouwteamverband aangepakt met beperkte hinder voor de omgeving.